Sport purki jenkkikaksikon sopimukset – mukana Valtosen mollaama kohuhyökkääjä

SM-liigaseura Vaasan Sport on purkanut sopimukset yhdysvaltalaishyökkääjiensä Michael Parksin ja Sam Povoroznioukin kanssa.

Sopimukset on purettu Sportin tiedotteen mukaan "yhteisymmärryksessä", ja pelaajat siirtyvät loppukaudeksi ulkomaiden sarjoihin. 

Parks, 25, ehti pelata Sportissa 46 ottelua tehopistein 11+9=20. Alkukaudesta hän oli vaasalaisten tehokkain pelaaja, mutta viimeisissä 20 ottelussa hänen pistetilinsä karttui vain yhdellä maalilla.

Kohuhyökkääjä Povorozniouk, 23, tahkosi Sportin paidassa 31 ottelua tehopistein 4+8=12. Hän on kauden aikana ollut pelikiellossa 15 ottelua, ja viimeisin panna jatkuu aina runkosarjan päätöskierroksille asti.

"Homma ei toiminut"

Tammikuun alussa Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen antoi Povoroznioukille jatkoaikatappioon päättyneen KalPa-ottelun jälkeen suorasanaista kritiikkiä. Valtonen korosti, että "vähintä mitä voi olla, on se, että olet valmis, kun tulet pelaamaan". 

– Sitten punnitaan sen jälkeen, miten suoritat siellä kentällä. Ja hän ei ollut todellakaan valmis pelaamaan. Kaksi vaihtoa, eikä häntä pystynyt peluuttamaan.

– (Jesse) Paukku tuli erinomaisesti sisään ja jatkaa tuossa. Povorozniouk ei ainakaan tuossa tule jatkamaan. Jos ei malaria tule, niin hän ei pelaa seuraavassakaan pelissä, Valtonen jyrisi tuolloin.

Nyt Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä vastasi seuran tiedotteessa tuoreista kommenteista.

– Parksilla ei ole viime aikoina homma oikein toiminut, ja päädyimme molemmin puolin tähän ratkaisuun, että hän jatkaa uraansa muualla. Povorozniouk ei puolestaan pitkän pelikiellon takia olisi ehtinyt pelata kuin muutaman ottelun, joten emme nähneet järkeväksi pitää häntäkään täällä, Jämsä totesi.

Lue myös:

    Uusimmat