Tokion olympialaisten peruminen olisi todellinen sokki – Suomen olympiapomo: "Olisi jotain ennenkokemattoman poikkeuksellista"

9:10
Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoi keskiviikon Uutisaamussa näkemyksensä Tokion kisojen järjestelyiden turvallisuudesta. Hän ei usko laajaan koronakuplan puhkeamiseen.

Keskiviikkona ensimmäisten tapahtumien osalta käynnistyneiden Tokion olympialaisten yllä on edelleen mustia pilviä. Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen pitää esiin noussutta kisojen perumisen mahdollisuutta silti häviävän pienenä.

Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ei usko, että näin dramaattisiin toimenpiteisiin ryhdyttäisiin.

– Kyllä minä itse näen, että häviävän pieni on se mahdollisuus, Salonen kommentoi MTV3:n Uutisaamussa.

– Nyt ollaan siinä pisteessä, että suoritukset ovat käynnistyneet ja avajaiset tulevat, niin se olisi aivan jotain ennenkokemattoman poikkeuksellista, että jouduttaisiin nyt viheltämään peli poikki.

– En usko siihen. Terveysturvallisuus viedään niin äärimmilleen, että tilanne pysyy hallinnassa, Salonen arvioi.

Myös Maailman terveysjärjestö WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Ghebreyesus vetosi keskiviikkona puheessaan Kansainvälisen olympiakomitean jäseniin, että kisat vietäisiin tilanteesta huolimatta läpi. Hänen mukaansa olympialaiset edustavat toivoa, joka yhdistää kansakuntia myös taistelussa pandemiaa vastaan.

Vaikka urheilijoiden ja kisajoukkueiden eristämiseksi tavallisista japanilaisista on luotu tarkoin kontrolloitu kisakupla, se osoitti ensimmäisten päivien aikana puhkeilevan monesta suunnasta.

Salonen uskoo silti, että tartuntojen suurempi leviäminen saadaan olympialaisissa estettyä.

– Totta kai jokainen tartunta on liikaa, mutta sitten, kun mietitään, että sinne menee tuhansia ja tuhansia ihmisiä, niin kokonaisuuteen nähden ollaan kuitenkin vielä hyvin maltillisissa lukemissa.

– Turvatoimet ja terveysturvallisuuteen liittyvät järjestelyt ovat kyllä niin tiukkoja, että kun näitä nyt väistämättä ilmenee, ne saadaan myös pidettyä kurissa. Mitään isompia aaltoja en usko, että siellä tulee, Salonen sanoi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja