Toiveena kiiltävät ikkunat ilman raitoja? Lue parhaat ikkunanpesuvinkit

Ikkunanpesu on melko työläs homma, mutta se kannattaa: koti näyttää ikkunanpesun jälkeen paljon kirkkaammalta ja valoisammalta. Lue parhaat ikkunanpesuohjeet ja onnistu hommassa kerralla.

Ikkunanpesu saattaa olla hermoja raastavaa hommaa, sillä se ei aina onnistu täydellisesti ensimmäisellä kerralla. Ikkunaan saattaa jäädä jälkiä ja raitoja kovasta työstä huolimatta. Ota seuraavat neuvot huomioon ennen ikkunanpesu-urakan aloittamista.

Suojaa lattia ja puhdista puitteet

Suojaa ennen ikkunanpesun aloittamista lattia ikkunan alta etenkin jos kyseessä on puulattia, tai jokin vedelle herkkä lattiamateriaali.

Ikkunanpesun yhteydessä vettä tippuu aina jonkin verran lattialle, joten tähän täytyy varautua etukäteen. Suojaa lattia esimerkiksi sanomalehdellä tai pyyhkeellä.

Ennen lasiosien pesemistä pese ikkunan pielet, puitteet ja ikkunalauta. Imuroi näistä osista ensin irtopöly ja lika, ja pese sen jälkeen osat astianpesuaineliuokseen kostutella liinalla. Kuivaa lopuksi tarvittaessa kuivalla liinalla.

Siirry ulkolasista sisälaseihin

Lasiosien pesu kannattaa aloittaa likaisimmista laseista, jotka ovat yleensä ulkolasit. Pesemällä ensin likaisimmat lasit näet pesutuloksen paremmin siirtyessäsi pesemään sisempiä, puhtaampia laseja.

Pese ikkunat lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella, yleispuhdistusaineella tai ikkunanpesuaineella. Voit käyttää pesemisessä joko rättiä, tai esimerkiksi ikkunoiden pesuun tarkoitettua pesintä.

Jos käytät ikkunanpesuainetta, lue aineen käyttöohje, ja toimi sen mukaisesti. Useimmiten ikkunanpesuaineen voi antaa vaikuttaa hetken lasin pinnassa ennen kuin sen hieroo sienen tai rätin avulla joka puolelle lasia.

Jos taas käytät vettä ja astianpesuainetta, kasta rätti astianpesuaineliokseen, ja hiero sitten ainetta rätillä joka puolelle ikkunaruutua.

Pese todella likainen ulkoruutu pariin kertaan ennen ikkunalastan käyttöä.

Vaihda välillä pesuvettä

Vedä ikkunalastalla ikkunan reunasta reunaan tasaisin, yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Älä paina lastaa liian kovaa ikkunaa vasten.

Kuivaa lasta jokaisen veton jälkeen puhtaaseen pyyhkeeseen, jolloin ikkunaan jää vähemmän jälkiä. Kuivaamalla lastan jokaisen vedon jälkeen estät myös veden valumisen lattialle.

Vaihda likainen pesuvesi kyllin usein, jotta saat puhdasta jälkeä kertapesulla.

Pyyhi ja kuivaa lopuksi ikkunalaudat ja ikkunanpuitteet talouspaperilla tai liinalla.

Muista myös nämä neuvot:

Ikkunaan jääneet raidat saat kiillotettua sanomalehtimytyllä voimakkaasti hankaamalla.

Kirkkaassa auringonpaisteessa on helppo huomata pienimmätkin tahrat ikkunoissa, mutta älä kuitenkaan pese ikkunoita silloin, kun aurinko paistaa suoraan ikkunaan. Auringon lämpö kuivattaa pesuaineen nopeasti, ja ikkunaan jää pesuaineesta helposti jälkiä.

Vedä verhot kunnolla syrjään ennen pesua. Ikkunanpesun yhteydessä on myös hyvä tilaisuus ravistaa verhoista pölyt ulkona, tai pestä verhot.

Käytä tarvittaessa apuna varrellista ikkunanpesintä. Jakkaroilla kiikkuminen on kotitapaturmariski.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat