Mainos

Toivakka Ylen uutisesta: Kaikki laillinen verosuunnittelu hyväksyttävää

Kaikki lakien mukaan tapahtuva verosuunnittelu on hyväksyttävää, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.).

Yle kertoi aiemmin tänään, että Toivakka on ennen ministerikauttaan ollut mukana hoitamassa mikkeliläisen kauppakeskuksen omistuksia holdingyhtiölle Belgiaan.  

Toivakan mukaan yhtiö perustettiin vuonna 2007 osittain verosuunnittelun takia. Samana vuonna Toivakka valittiin kansanedustajaksi. Hän omistaa edelleen pienen osan holdingyhtiöstä.

– Kun verosuunnittelua tehdään lain sallimissa puitteissa, se on aika normaalia yritysmaailmassa. Tärkeintä on, että noudatetaan Suomen lakia ja EU-lainsäädäntöä, Toivakka sanoo STT:lle.  

Toivakan mukaan holdingyhtiö perustettiin, koska kauppakeskus oli tarkoitus myydä ulkomaisille kiinteistösijoittajille. Kauppa kariutui, ja holdingyhtiön toiminta ja tulot ovat jääneet vaatimattomiksi.

Kauppakeskus Akselin omistavat Toivakan suku, mediayhtiö Länsi-Savo sekä autokaupoistaan tunnetun Laakkosen perheen sijoitusyhtiö.

– Holdingyhtiöstä ei ole ollut hyötyjä. Suomalaiset perheyhtiöt maksavat veronsa Suomeen, ne on rekisteröity Suomeen, ne noudattavat Suomen lakeja ja työllistävät Suomessa, Toivakka sanoo. 

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan suomalaisen yrityksen pitää maksaa verot Suomeen, jos liiketoiminta on Suomessa.

– Ministerille on sopivaa, että ilmoitukset (sidonnaisuuksista) tehdään velvollisuuksien mukaan. Jos (holdingyhtiössä) ei tapahtunut toimintaa, ei ole mitään ongelmaa, Stubb sanoo.  

Toivakka sanoo, ettei itse ollut mukana kauppakeskusta omistavan perheyhtiön operatiivisessa toiminnassa. Hän sanoo, että ei sen takia osaa arvioida verosuunnittelun mahdollisia hyötyjä, jos kauppa olisi toteutunut.  

Toivakan mukaan verosuunnittelusta on hyvä käydä keskustelua, jonka perusteella lakeja voi muuttaa.  

– Jos käsitys on, että moraalinen asenne on eri kuin laki, silloin lakeja täytyy muuttaa, Toivakka sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.