Mainos

Toivakka pyysi anteeksi eduskunnalta – Stubb: Hänellä on täysi luottamukseni

3:10

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb (kok.) sanoo, että ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakalla on hänen täysi luottamuksensa. Toivakka pyysi tänään eduskunnan edessä anteeksi sopimatonta kielenkäyttöään.

Ministeri Lenita Toivakka (kok.) pyysi anteeksi eduskunnan edessä tiistaista sopimatonta kielenkäyttöään. Hän pahoitteli, että moni on saanut hänen lausunnoistaan väärän kuvan. 

Lisäksi Toivakka pyysi anteeksi SDP:n kansanedustaja Timo Harakalta. Toivakka kuitenkin korosti, ettei hänellä ollut missään vaiheessa osaa Belgiaan perustetun holdingyhtiön operatiivisessa toiminnassa. 

Harakka sanoi olevansa pahoillaan, ettei Toivakka tunnusta reilusti vastuutaan, joka hänellä Harakan mielestä on holdingyhtiön perustamisesta Belgiaan. 

"Toivakka käytti epäsopivia sanoja"

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kertoo Toivakan nauttivan yhä hänen luottamustaan.

– Ministeri Toivakka käytti epäsopivia sanoja eduskunnan suuressa salissa. Olen keskustellut tästä hänen kanssaan. Hän on pyytänyt julkisesti anteeksi virhettä, Stubb sanoi toimittajille eduskunnassa.

Puolueen eduskuntaryhmä käsitteli asiaa tänään, mutta Stubbin mukaan kukaan ei vaatinut ministerin eroa. Aikaisemmin Toivakka sanoi, ettei hän harkitse eroa ministerin tehtävistään.

Stubbin mukaan Toivakan yritystoimintaan liittyvät asiat ovat olleet tiedossa syksystä saakka. Toivakan perheyhtiön Belgiaan perustama holdingyhtiö tuli julki, kun Yle uutisoi asiasta.  

Sipilä: Hallitus tekee kaikkensa harmaan talouden torjumiseksi

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma puolestaan kysyi pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), olisiko hallituksella vielä kertaalleen syytä pohtia ministeriensä kesken, miten verokysymyksissä toimitaan.

Pääministeri vakuutti, että hallitus tekee kaikkensa harmaan talouden sekä verojen välttelyn torjumiseksi, sekä EU:n että kotimaan tasolla.  

Sipilän mukaan valtio voi näyttää asiassa mallia valtionyhtiöiden toiminnassa, tulevan omistajaohjausstrategian kautta.  

16:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.