Toimitus testasi kirkasvalokuulokkeet: Lähtikö väsymys?

Koti-osion toimitus testasi viime talven pimeinä kuukausina Valkee-kirkasvalokuulokkeiden tehoa. Voiko niistä saada apua talven pimeisiin aamuihin?

Valoa aivoille korvien kautta? Ajatus valopäänä käyskentelystä naurattaa, mutta pakkohan tätä on kokeilla, sen verran houkuttelevalta kuulostaa Valkee-kirkasvalokuulokkeiden lupaus helpommista aamuherätyksistä ja pirteämmästä olemuksesta.

Jatkuva päiväväsymys, hiilihydraattien himo ja muut kaamosväsymyksen oireet ovat seurana myös toiseksi koekaniiniksi lupautuvalla mieskollegallani. Testaamme laitetta muutaman viikon ajan, 8 minuuttia kerrallaan.

Ei muuta kuin valot korviin ja menoksi. Karkkiaskin kokoinen laite ja kuulokkeet kulkevat hyvin matkassa mukana, mutta huomattavasti pidempi testaajakollega kokee, että kuulokejohdot ovat liian lyhyet, jolloin laitetta on vaikea kantaa mukana.

Asetan päivittäin valokuulokkeet päähäni ja kas kummaa – herääminen on todella helpompaa! Olokin on virkeämpi, eivätkä raskaat ruoatkaan maistu samalla tavoin kuin aikaisemmin.

Muutaman päivän testauksen jälkeen huomaan myös ikäviä sivuvaikutuksia: saan reippaasti migreenikohtauksia ja niiden kesto tuntuu aina vain pidentyvän lääkkeistä huolimatta. Jätän siis valokuulokkeet suosiolla laatikon pohjalle muutaman käyttökerran jälkeen.

Testaajakollega sen sijaan hehkuttaa virkistynyttä olemustaan ja helppoja herätyksiä. Myönnän, olen vähän kateellinen, mutta jatkuvat päänsärkykohtaukset eivät houkuttele. Ei auta kuin tarttua kahvikuppiin valokuulokkeiden sijaan.

Kirkasvalokuulokkeiden plussat

 • Olo on virkeämpi ja aamuväsymys vähenee jo muutaman päivän jälkeen. Testaajakollega koki vaikutukset viikon kuluttua.
 • Heräät aamuisin ilman herätyskelloa!
 • Lyhyt 8 minuutin käyttökerta per päivä.

Miinukset

 • Tunnet olosi idiootiksi julkisilla paikoilla liikuttaessa. Suositellaan siis kotikäyttöön.
 • Ei voi suositella migreenipotilaalle. Oloa kannattaa muutenkin seurata käytön aikana.
 • Pidemmälle ihmiselle kuulokejohto voi olla liian lyhyt, jolloin laitetta ei voi laittaa takin taskuun ulkona kulkiessa. Tämän lisäksi laitetta ei voi kiinnittää vaatteeseen.
 • Miksi kuulokkeet eivät voi toimia myös musiikkikuulokkeina?
 • Hinta on vielä melko korkea.

Hannele Lampela

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja