Mainos

Toimittajien pidätykset lisääntyivät jälleen: Yleistä etenkin Turkissa

Toimittajia pidätetään maailmalla yhä enemmän, selviää Toimittajat ilman rajoja -järjestön julkaisemasta koosteesta. Tällä hetkellä ympäri maailmaa on pidätettynä yhteensä 348 toimittajaa. Määrä kasvoi kuusi prosenttia viime vuodesta.

Pidätykset ovat järjestön mukaan yleistyneet etenkin Turkissa. Turkkilaisissa vankiloissa istuu tällä hetkellä yli 100 mediatyöläistä. Toimittajat ilman rajoja -järjestö on löytänyt suoran yhteyden pidätyksen ja henkilön journalistisen työn välillä yhteensä 41 tapauksessa.

Lisäksi satoja turkkilaisia toimittajia on tuotu oikeuden eteen syytettyinä presidentin solvaamisesta tai terrorismista.

Turkin ohella toimittajia on vangittu etenkin Kiinassa, Iranissa ja Egyptissä. Näissä maissa pidätettyinä olevien toimittajien määrä vastaa yli kahta kolmasosaa koko maailmassa pidätetyistä toimittajista.

Myös panttivankien määrä on järjestön mukaan hälyttävä. Tällä hetkellä yhteensä 52 toimittajaa on panttivankina Lähi-Idän konfliktialueilla, joista 36 on Isisin vangitsemina Syyriassa ja Irakissa.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö julkaisee vuosittain koosteen toimittajista, jotka ovat pidätettyinä, panttivankeina tai kadoksissa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.