Toimittaja lopetti alkoholin juomisen pandemian aikana – näin päätös vaikutti: "Hyötyjä, joita en odottanut"

Urban winery -viinikauppa Marylandissa Yhdysvalloissa palkkasi ihastuttavan lähetin koronaviruksen aikana 1:13
Urban winery -viinikauppa Marylandissa Yhdysvalloissa palkkasi ihastuttavan lähetin koronaviruksen aikana.

Toimittaja Zoë nollasi stressaavat koronakaranteenipäivät drinkkien avulla, kunnes huolestui juomisestaan ja päätti lopettaa sen kokonaan. Päätöksellä oli monia yllättäviäkin seurauksia.

Pakollisen koronakotoilun alettua Zoë Ettinger alkoi juoda rentoutuakseen. Zoë tottui viettämään illat viinilasillisen seurassa, sillä hän koki, että juoma auttoi nollaamaan stressaavan päivän; aiemmin hän oli juonut lähinnä sosiaalisissa tilanteissa, mutta koronaviruksen takia hän ei enää voinut tavata ystäviään.

– Siksi yhden juoman ottaminen, siis asia, jota yleensä tein sosiaalisissa tilanteissa, tuntui siltä, että pitelin kiinni normaaliuden tunteesta, vaikka kaikki tuntui niin epävarmalta, New York Cityssa asuva Zoë kuvailee Insider-sivustolla.

"Parin viikon jälkeen tajusin, että juon enemmän kuin yleensä..."

Lopulta alkoholin nautiskelu kotioloissa muuttui ilosta huolenaiheeksi.

– Parin viikon jälkeen tajusin, että juon enemmän kuin yleensä, enemmän kuin koskaan join sosiaalisesti, ja se alkoi huolestuttaa minua.

Zoë joi lääkitäkseen ahdistustaan ja yksinäisyyttään. Hän huomasi, että tapa syö myös paljon rahaa.

– Joten päätin lopettaa juomisen kokonaan, sekä terveyteni että pankkitilini vuoksi.

"On kuitenkin ollut etuja, joita en odottanut"

Oltuaan kolme viikkoa juomatta Zoë oli paitsi säästänyt rahaa, myös havainnut olotilansa virkeämmäksi.

Zoë. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– On kuitenkin ollut hyötyjä, joita en odottanut. Nukun paljon paremmin, aiemmin heräilin läpi yön, ja nyt voin todella levätä aamuun asti, hän kuvaa.

– Olen myös huomannut, että käsittelen tielleni tulevia esteitä paremmin, ja päätöksentekokykyni vaikuttavat terävämmiltä. Oletin, että olisi vaikeaa jättää alkoholi pois, mutta se oli yllättävän helppoa.

Ei aio lopettaa ikuisiksi ajoiksi

Zoë oletti, että kaipaisi juomista, mutta niin ei ole tapahtunut. Hän on toisinaan haaveillut lasillisesta viiniä, mutta ei silti ole juonut sellaista.

– En usko, että lopetan juomista ikuisiksi ajoiksi. Odotan edelleen kovasti ensimmäisiä drinkkejä ystävieni kanssa sitten, kun tämä eristyneisyyden kausi päättyy, mutta olen juomatta sen aikaa, kun olen kotona, Zoë kuvailee.

Lähde: Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja