Toimittaja lähetyksessä: Nämä ovat uusia ilmiöitä Istanbulin katukuvassa

Toimittaja Maarit Turtiainen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten Istanbulin kahvilakulttuuri on muuttunut 20 vuodessa.

Istanbulin kahvilat ovat miesten tapaamispaikkoja, eikä niissä näy yleensä naisia. Maarit Turtiaisen mukaan uusi ilmiö onkin, että tytöt menevät porukassa kaljalle.

– Se on viimeaikainen kehitys. Yleensä aikaisemmin, jos tytöt menivät ulos, heillä oli veli mukana. Se oli kulttuurin vastuuta naisesta, Turtiainen sanoi.

Vaikka yliopistossa opiskelevat pojat pitivät naisia tasa-arvoisina ja kunnioittivat naisia ammatti-ihmisinä, he eivät olisi voineet kuvitella antavansa siskojensa liikkua yksin iltaisin. Mutta nykyään näkee tyttöporukoita ilman, että niillä on joku mies mukana.

Parikymmentä vuotta sitten vesipiippua ei näkynyt katukuvassa oikeastaan ollenkaan, mutta nyt vesipiippukahviloita on joka puolella. Kyseessä on vanha tapa, joka on tullut uudestaan muotiin suurimman turistiryhmän eli arabien myötä.

– Ennen kaikissa kahviloissa oli pienet jakkarat, mutta nyt niissä rupeaa olemaan tuoleja. Ja tuolien lisäksi rupeaa olemaan isoja sohvia ulkona, koska arabituristit vaativat mukavaa istuntaa. Turkkilainen vanha jakkarakulttuuri on valitettavasti poistumassa Istanbulin kaduilta, Turtiainen harmitteli.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, millaisella kielitaidolla Turkissa pärjää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja