Toimittaja-kirjailija Ronja Salmi on raskaana – kertoo vauvauutisten julkistamiseen liittyvistä tunteista: "Vanhemmiksi tulevilla miehillä tilanne ei ole samanlainen"

Helsingin kirjamessut palaavat ensi viikonloppuna – ohjelmajohtaja Ronja Salmi:"Tämä on nyt se hetki, jota on odotettu" 3:43
Ronja Salmi kertoi viime vuonna MTV Uutiset Livelle Helsingin kirjamessujen paluusta

Ronja Salmi odottaa esikoistaan.

Toimittaja-kirjailija Ronja Salmi, 29, kertoo Instagramissa olevansa raskaana. Hän julkisti vauvauutiset kuvalla, jossa poseeraa pyöristynyt vatsa esillä.

Kyseessä on juontajanakin tunnetun Salmen esikoinen.

– Olen raskaana. Vihdoin. Tunnen syvää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä, hän kirjoittaa postaamansa kuvan yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Salmi kertoo postauksessaan halunneensa lapsen läpi elämänsä ja ajatelleensa jo lapsena nuorempia serkkujaan hoivatessaan, että hänkin haluaa oman pienokaisensa.

– Aikuisena olen myös kyseenalaistanut haluani. Haastanut ja epäillyt sitä. Joskus ajattelin etten uskalla saada lasta, ja sitten pelkäsin etten koskaan saa. Lopulta halusin niin paljon, että vauvakuume tuntui hirvittävältä sairaudelta, hän jatkaa.

Salmi kirjoittaa olevansa raskauden viimeisellä kolmanneksella, jonka hän kuvailee olevan ihmeellistä. Viimeinen kolmannes alkaa 29. raskausviikosta ja jatkuu aina synnytykseen saakka.

– Osaan jo luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Raskaus on ehdottoman iloinen asia elämässäni, mutta siitä kertominen tuntuu ristiriitaiselta, hän kirjoittaa.

Salmi kertoo tekstissään tehneensä julkista työtä 17-vuotiaasta saakka ja pitäneensä huolen yksityisyydestään sekä siitä, että tiettyjä asioita hänestä ei voi googlata.

– Minulle on tärkeää suojella tuota yksityistä minää, ja siihen liittyviä henkilöitä. Aion suojella myös lastani. Lapseni ei tarvitse osallistua julkiseen työhöni persoonallaan tai kasvoillaan. Hän saa olla lapsi, ja myöhemmin itse päättää haluaako tehdä julkista työtä, hän raapustaa.

– Toisaalta vanhemmuus on asia joka tapahtuu minulle, ja vaikuttaa elämääni monin tavoin. Julkisessa työssä olen myös kehollani töissä. Tuntuikin väistämättömältä lopulta kertoa. Vanhemmiksi tulevilla miehillä tilanne ei ole samanlainen. Se vaikuttaa osaltaan mielikuvaamme vanhemmuudesta, hän jatkaa.

Salmi on tullut tutuksi muun muassa Ylen Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelmasta sekä Galaxi -nuortenohjelmasta. Hän on myös toiminut useana vuonna Helsingin kirjamessujen ohjelmajuontajana.

Lue myös:

    Uusimmat