Joanna Kuvaja astelee vauvakuplasta Huomenta Suomen -juontajaksi – töihinpaluu aiheuttaa myös haikeutta: "On välillä vähän niin kuin unohtanut itsensä"

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat! 30:42
MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tutustu uusiin juontajiin!

Joanna Kuvaja palaa äitiysvapaalta Huomenta Suomi -ohjelman juontajaksi.

Huomenta Suomi -ohjelma palaa vuoden vaihteen jälkeen herättelemään suomalaisia paitsi arkiaamuisin niin myös viikonloppuisin. Ohjelman viikonloppulähetyksissä vuorottelee viisi juontajaa, joista yksi on muun muassa Viiden jälkeen -ohjelmasta tuttu sekä aikaisemmin myös Huomenta Suomi -ohjelmaa luotsannut Joanna Kuvaja.

Kuvaja on ollut äitiysvapaalla viime vuoden lokakuusta lähtien. Hänen ja puoliso Kalle Kuvajan kolmas lapsi syntyi joulukuussa 2021.

Kuvaja kertoo palaavansa vauvakuplasta takaisin uuteen, mutta toisaalta vanhaan pestiinsä Huomenta Suomen juontajana hyvillä mielin. Ilmassa on kuitenkin myös jännitystä. Huomenta Suomi on Kuvajalle entuudestaan tuttu formaatti, mutta ohjelman viikonloppulähetykset, tulevat juontoparit sekä MTV:n Vallilaan kohonneet uudenkarheat toimitilat ovat kaikki hänelle uusia.

– Tässä tulee paljon uutta. Se on jännää, ja samaan aikaan se on myös haikeaa, hän kertoo.

Haikeus liittyy Kuvajan mukaan äitiysloman päättymiseen. Juontaja kertoo pohtineensa syksyllä paljon sitä, onko hän valmis hyppäämään takaisin työn touhuun vietettyään vuoden vauvakuplassa.

Asia ratkesi kuitenkin järjestelyllä, jossa Kuvaja palaa töihin pienin askelin eikä tee vielä niin paljoa töitä kuin normaalisti.

– Olen vielä myös kotona eikä lapseni mene vielä hoitoon, hän tarkentaa.

Kuvaja sanoo omaavansa myös hyvän tukiverkoston, johon voi tarpeen vaatiessa turvautua uuden arjen alettua pyörimään. Muun muassa juontajan isä on luvannut auttaa perheen pikkumiehen hoitamisessa.

– Varmasti tulee joskus vähän haasteita, mutta kyllä minä uskon, että saamme sen toimimaan. Olemme myös mieheni kanssa aika hyvä tiimi pallottelemaan. Hän pystyy tarvittaessa tekemään etätöitä, hän jatkaa.

Kuvaja sanoo töihin paluun luovan hänelle uudenlaisen ajattelutavan siitä, että häntä tarvitaan muuallakin kuin kotona. Hän kertoo ajautuneensa vuoden aikana syvään vauvakuplaan ja tehneensä kaiken perheen pienimmäinen edellä.

– On välillä vähän niin kuin unohtanut itsensä, kun on kaiken tehnyt pieni edellä, niin kuin kuuluukin. Tämä on varmaan myös siksi haikeaa, hän toteaa.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ma 9.1. alkaen klo 6.25, lauantaisin ja sunnuntaisin la 14.1. alkaen klo 8.55.

Lue myös:

    Uusimmat