Toimisiko itsepalveluperiaate alkoholiostoksilla? Ruotsin Systembolaget testaa itsepalvelukassoja kahdessa myymälässään

Suomessa kohistaan jälleen alkoholin etämyynnistä – Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja kritisoi jyrkästi nykyisiä linjauksia 6:39
Suomessa kohistiin keväällä alkoholin etämyynnistä – Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja kritisoi jyrkästi nykyisiä linjauksia.

Ruotsin alkoholimonopoli Systembolaget kokeilee tavallisista ruokakaupoista tuttujen itsepalvelukassojen toimivuutta alkoholimyymälöissä. Tänään alkanut kokeilu kestää ensi toukokuuhun, minkä jälkeen kokemuksia arvioidaan.

Kokeilu ei ole kovin laaja, se toteutetaan vain kahdessa myymälässä, joista toinen sijaitse Tukholmassa ja toinen Örebrossa. Niissä mahdollisesti liian nuorelta vaikuttavan asiakkaan ikä tarkistetaan jo hänen astuessaan sisään liikkeeseen.

Ostosten maksaminen tapahtuu normaalin itsepalvelukassan tapaan. Systembolaget tosin tiedottaa, että paikalla on liikkeen henkilökuntaa varmistamassa, että "myyntimääräyksiä noudatetaan".

Yhtiön mukaan kokeilun tarkoituksena on vastata muuttuneisiin ostotottumuksiin ja vapauttaa henkilökunnan aikaa asiakkaiden neuvomiseen.

Lue myös:

    Uusimmat