Mainos

Toimihenkilöliitto Jyty lähtee ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon – vastustaa muiden tavoin hallituksen irtisanomislakia

Kunta-alan, seurakuntien ja kuntayhtymien viran- ja toimenhaltijoiden toimihenkilöliitto Jyty ilmoittaa lähtevänsä mukaan järjestöllisiin toimiin, joilla vastustetaan hallituksen suunnittelemaa irtisanomislakia.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty aloittaa ensi viikon keskiviikkona vuoronvaihto- ja ylityökiellon toimialoillaan. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto kestää perjantaihin asti. Toimiin osallistuvat Jytyn tiedotteen mukaan kaikki sektorit kunta-alasta kirkkoon.

Jyty kertoo, että jos toimia on tarve laajentaa, niin liittohallitus tekee niistä erikseen uuden päätöksen. Toimilla Jyty vaatii, että hallitus vetää pois työsopimuslain muutosesityksen valmistelun, joka mahdollistaisi irtisanomisen alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä ilman tuotannollisia ja taloudellisia syitä.

– Vähäinen työvelvoitteen laiminlyönti tai rikkominen on epämääräinen ja voi johtaa täysin kohtuuttomiin irtisanomisiin.  Esimerkiksi luottamussuhteen horjuttaminen tai työyhteisön toiminnan vaikeuttaminen ovat Jytyn mukaan hyvin subjektiivisia irtisanomisperusteita, Jytyn tiedotteessa sanotaan.

Jyty huomauttaa, että työnantajien asemaa on jo viime vuosina helpotettu mm. koeaikaa pidentämällä neljästä kuukaudesta kuuteen. Takaisinottovelvoiteaikaa on myös mm. lyhennetty irtisanomisen perusteen ollessa taloudellinen tai tuotannollinen.

Jytyllä on noin 50 000 jäsentä.

Myös usea muu ammattiliitto on käynnistänyt järjestölliset toimet irtisanomislakia vastustaakseen. Muun muassa Teollisuusliittto ja Ammattiliitto Pro aloittivat toimet tällä viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.