Insinööriliitto mukaan työtaisteluihin – aloittaa painostustoimet perjantaina

Insinööriliitto aloittaa perjantaina ylityökiellon, vapaa-ajalla matkustamisen kiellon ja vuoronvaihtokiellon teknologiateollisuuden ja kemian aloille, liitto kertoo tiedotteessaan. Toimilla se vastustaa hallituksen suunnitelmia helpottaa irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä.

Kiellot koskevat Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen tai Kemianteollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevan pöytäkirjan mukaisissa töissä työskenteleviä Insinööriliiton jäseniä.

– Insinööriliitto ei vielä osallistu huomiseen lakkoon, puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Huomenna useat liitot toteuttavat lakkoja hallituksen esitystä vastustaakseen. Salon mukaan päätös hallitusta painostavista toimista syntyi liiton työmarkkinavaltuuskunnissa.

– Viesti oli selkeä. Liitto ei voi katsella vierestä, kun maan hallitus heikentää irtisanomissuojaa yksipuolisesti sanelemalla.

Salon mielestä hallituksen väläyttämät henkilörajan alentaminen tai karenssiajan poistaminen eivät ole ratkaisuja kiistaan. Hänestä hallituksen pitäisi vetää koko esitys pois. Tämä on myös Insinööriliiton keskusjärjestön Akavan kanta.

– Jos tarvetta on, työmarkkinajärjestöt ovat tämän jälkeen varmasti valmiit istumaan maan hallituksen kanssa neuvottelupöytään keskustelemaan työllisyysasteen nostamisen keinoista, Salo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat