Ammattiliitoilta uusi protesti irtisanomislain vastustamiseksi: "Kyseessä on laillinen työtaistelutoimi"

Irtisanomiskiista - työllisyyden hoitoa vai poliittista teatteria? 14:32

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy aloittaa vuoronvaihtokiellon maanantaina 22. lokakuuta. Kielto päättyy 4. marraskuuta. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun irtisanomiskiistasta. 

Toimenpiteellä vastustetaan hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Vuoronvaihtokiellon aikana ammattiliittoon kuuluvat eivät vaihda työvuoroa työnantajan aloitteesta, mutta ylityötä voi työntekijän suostumuksella tehdä, järjestö kertoo tiedotteessa. 

Vuoronvaihtokielto alkaa 22.10. klo 6 ja päättyy 4.11. klo 23.59. 

– Kyseessä on laillinen työtaistelutoimi, jolla ammattijärjestöt puolustavat jäseniään työehtojen heikennykseltä, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen toteaa tiedotteessa. 

Tehyn mukaan hallituksen esitys iskee etenkin naisvaltaisiin aloihin, joilla ei ole työehtosopimusten tuomaa irtisanomissuojaa, ja se heikentää naisten työmarkkina-asemaa. 

– Jos tämä menee läpi, pelkäämme, että linja jatkuu ja samat heikennykset tulevat jatkossa uhkaamaan myös isompien yritysten työntekijöitä, arvioi Rytkönen.

Tehyn lisäksi julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti tänään uusista lakkotoimista. Myös lähi- ja perushoitajaliitto SuPer julisti tänään kunta-alan ja yksityisen sektorin työpaikoille vuoronvaihtokiellon 22.10.–4.11.

Lue myös:

    Uusimmat