Töihin paratiisisaarelle? Barbados suunnittelee etätöiden sallimista turisteille jopa vuoden ajaksi: "Jos teet töitä kotoa, voisit tehdä töitä kotoa täälläkin"

Näin luot onnistuneen etätyöpisteen kotiisi 1:04
Näin luot onnistuneen etätyöpisteen kotiisi!

"12 kuukauden tervetuloleimalla" etätöitä voisi tehdä paratiisisaarella jopa vuoden ajan.

Moni on tuijotellut kotinsa seiniä kyllästymiseen asti keväällä ja kesällä 2020. Nyt Barbados suunnittelee vuoden mittaisten etätöiden sallimista turisteille, kertoo Insider.

Aikovat tarjota 12 kuukauden etätyölupaa?

Saarivaltio Barbados aikoo avata rajansa turisteille heinäkuun 2020 aikana. Turismin vähentyminen on ollut kova isku Barbadokselle.

Pääministeri Mia Amor Mottley mainitsi puheessaan, että valtio suunnittelee turismikannustimeksi niin sanottua "12 kuukauden tervetuloleimaa".

–  Haluamme luoda ympäristön, jossa ihmiset haluavat vierailla, Mottley kuvaili puheessaan.

Mottley toivoisi, että ihmiset tulisivat saarivaltioon pidennetyksi ajaksi sekä lepäämään että tekemään työtä, jonka tuloksen sitten lähettäisivät kotimaahansa. Leimalla maassa saisi oleskella jopa vuoden, jolloin tarve matkustaa edestakaisin vähentyisi.

– Haluamme tarjota heille pidemmän ajan [tehdä etätyötä], koska jos teet töitä kotoa Englannissa, Yhdysvalloissa, voisit tehdä töitä kotoa täälläkin, jos työnantajasi sallii sen, hän kuvasi.

Barbadoksen turismimarkkinoinnin edustaja kertoi Insiderille, että 12 kuukauden viisumin yksityiskohtia kuitenkin hiotaan edelleen, joten tarkempia tietoja siitä ei toistaiseksi ole.

Turismin vähentyminen kova isku

Vaikka valtio avaa rajansa, matkaan ei välttämättä kannata lähteä. Monet maat kannustavat edelleen kansalaisia pysyttelemään kotona ja välttämään turhaa matkailua koronaviruksen vuoksi. Myös Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto on kehottanut edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista etenkin niissä maissa, joissa on paljon tartuntoja.

Barbados "suosittelee voimakkaasti" turisteille koronavirustestiä ennen matkaa; jos testiä ei tehdä etukäteen, matkustajan tulee tehdä se saavuttuaan Barbadokselle, kertoo Insider.

Lue myös:

    Uusimmat