Suomi jatkaa rajaliikenteen rajoitusten purkamista – katso pitkä lista maista

4:33
Suomi jatkaa rajaliikenteen rajoitusten purkamista.

Hallitus arvioi tänä iltana matkustusrajoitusten purkamista neuvotteluissaan Helsingin Säätytalolla.

Tarkoituksena on luopua sisärajavalvonnasta niiden maiden osalta, joissa koronatilanne on hyvä.


18.58: Husin infetiotautien ylilääkärin Asko Järvisen mukaan ilahduttavaa on se, että tapausten määrät ovat selvästi tulossa alaspäin. Positiivisten näytteiden osuus on ollut koko ajan laskussa. Sairaalahoidossa on koronan vuoksi tällä hetkellä vain muutamia potilaita.

18.50: THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane kertoi, ettei koronan globaali huippu ole vielä saavutettu. Intiassa ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa pandemia jyllää nyt voimakkaimmillaan. Euroopassa tilanne on tällä hetkellä suhteellisen hyvä.

18.40: Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto kehotti edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista etenkin niissä maissa, joissa on paljon tartuntoja. Ulkoministeriöllä on hyvin rajoitetut keinot auttaa esimerkiksi kohdemaassa karanteeniin joutuvia suomalaisia. Matkustusilmoitus on syytä tehdä aina ulkomaille matkustettaessa.

18:39: Työmatkaliikenne on sallittua lukuisista maista, muun muassa Kiinasta Suomeen. Hallitus seuraa tilannetta ja muuttaa rajoituksia tarvittaessa. 

– Henkilökohtaisesti suosittelen kotimaan matkailua jokaiselle. Se on myös paras tapa tukea kotimaan yrittäjiä. Tässä kuljemme kohti normaalimpaa arkea, Ohisalo sanoi.

18:35: Sisärajan valvonta jatkuu edelleen Suomen ja Espanjan, Portugalin, Luxemburgin, Puolan, Ranskan, Ruotsin ja Tšekin välillä.

18.30: Toissijaisesti voidaan harkita maahantulorajoitusten purkamista niiden maiden osalta, joissa on enintään 10 uutta tapausta sataatuhatta ihmistä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Näillä perusteilla 13. heinäkuuta alkaen sisärajavalvonnasta luovutaan seuraavien maiden osalta: Hollanti, Belgia, Italia, Itävalta, Kreikka, Malta, Saksa, Slovenia, Slovakia, Unkari, Sveitsi, Liechtenstein. Lisäksi liikenne sallitaan rajoituksetta Suomen ja Kyproksen, Irlannin, Andorran, San Marinon ja Vatikaanin välillä. 

18.25: Hallitus linjasi, että maahantulorajoituksista luovutaan sisärajoilla 13. heinäkuuta alkaen Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on samankaltaien kuin maissa, joiden osalta sisärajavalvonta on jo poistettu. Kriteerinä on, että kahden viikon aikajänteellä tautitapauksia on saanut olla vain alle kahdeksan sataatuhatta ihmistä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. 

18.22 : – Noudatamme edelleen hyvin varovaista linjaa. Koko Suomi on tehnyt suuria uhrauksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi tämän vuoden aikana. Näitä uhrauksia on syytä muistaa ja kunnioittaa, sanoi sisäministeri Maria Ohisalo.

18.19: Hallituksen tiedotustilaisuus on myöhässä ja alkoi pari minuuttia ilmoitettua myöhemmin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja