Tohtorisisarukset Elisa ja Mika Aaltola rakastavat väitellä keskenään – Mika sai siskonsa Nato-kannan kääntymään: "Pyyhki minulla pöytää siinä vaiheessa"

Erikoishaastattelussa Mika ja Elisa Aaltola 10:21
Elisa ja Mika Aaltola rakastavat väitellä suurista kysymyksistä.

Sisarukset, tohtorit Elisa ja Mika Aaltola olivat yhteishaastattelussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. Haastattelussa paljastui muun muassa millaisista asioista sisarukset väittelevät ja missä suuressa arvokysymyksessä Mika sai Elisan pään käännettyä.  

Aaltolan sisarukset ovat selvästi melko kovia paiskimaan töitä. Mika Aaltola on politiikantutkija, dosentti ja Suomen Ulkopoliittisen instituutin johtaja. Elisa Aaltola on puolestaan eläin- ja ympäristöetiikan dosentti, eläinfilosofi ja kirjailija. Lisäksi hänet valittiin hiljan Vuoden maailmanparantajaksi.

Sisaruksia yhdistää akateemisen uran lisäksi vahva arvomaailma. Arvot ja monet muutkin aiheet luovat toisinaan kiivaitakin väittelyjä sisarusten välille.

 – Kyllä me vallan rakastetaan kunnon väittelyä. Meidän joulupöydät ovat olleet väitteleviä, mutta lohdullisessa mielessä. Se on tapa arvostaa toista, kun kuuntelee toisen ajatuksia. Se on tietynlainen halaus, kun rohkenee avautua ja esittää mielipiteitä.

Tunteiden kuumeneminen ei ole ennenkuulumatonta sisarusten väittelyissä. Kovien kysymysten äärellä äänenpainot nousevat ja vauhti kiihtyy herkästi.

– Jos sivullinen sitä seuraa niin saattaa kauhistua, että kylläpäs nuo on kiivaita. Me nautitaan siitä, Elisa hymähtää. 

Mika on saanut Elisan käännytettyä erään väittelyn päätteeksi Naton kannalle, vaikka Elisa on pasifisti.

– Mika kyllä pyyhki minulla pöytää siinä vaiheessa, kun ilmaisin vastustavani Natoa ja se kävi nopeasti. Mika osoitti, että on hyvin selkeät syyt sille, miksi Natoon pitäisi mennä.

Lue myös:

    Uusimmat