Tiukat farkut veivät naisen sairaalaan – kyykkiminen pillifarkuissa uhkaa terveyttäsi

Uutistoimisto AP kertoo australialaislääkäreiden varoittavan muodin ystäviä tiukkojen farkkujen terveysriskeistä.

Varoitus johtuu tapauksesta, jossa 35-vuotias australialaisnainen joutui sairaalaan pillifarkkujen takia. Nainen oli ollut muuttoapuna ja viettänyt tuntikausia kyykkien tiukat farkut jalassaan. Seuraavana päivänä hän joutui sairaalahoitoon menetettyään tunnon jaloistaan. Erikoisesta tapauksesta uutisoi alun perin brittiläinen lääketieteen erikoisjulkaisu Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.

– Nainen oli käyttänyt tiukkoja pillifarkkuja ja muisti, että ne olivat tuntuneet aina vain kireämmiltä ja epämukavammilta päivän edetessä, lehti kirjoittaa.

– Myöhemmin samana iltana hän oli huomannut jalkojensa puutuvan ja kävelyn olevan vaikeaa, minkä takia hän kaatui eikä päässyt nousemaan ylös. Hän makasi useita tunteja maassa ennen kuin hänet löydettiin.

Naisen jalat olivat niin turvonneet, että farkut piti leikata pois hänen päältään. Kävelykyky normalisoitui vasta neljän päivän jälkeen.

Naista hoitaneiden Royal Adelaiden sairaalan lääkäreiden mukaan tiukat farkut ja kyykkiminen olivat vähentäneet veren virtausta naisen jalkojen lihaksiin. Samanaikaisesti hermot olivat olleet pitkäaikaisessa puristuksessa, mikä johti tunnottomuuteen.

– Tapaus on osoitus uudesta neurologisesta riskistä, joka liittyy tiukkojen farkkujen käyttöön, lääkärit kirjoittavat.

Lähde AP

Lue myös:

    Uusimmat