Tiskivuoroista suivaantunut mies hakkasi kaverinsa kuoliaaksi paistinpannulla – murhasta langetettu elinkautinen piti hovissa

Hovioikeus piti voimassa nelikymppisen Juha Matti Gustafssonin murhatuomion. Gustafsson oli surmannut kaverinsa Lohjalla viime maaliskuussa paistinpannulla.

Miehen mukaan hän syyllistyi teossa vain tappoon. Hänen mukaansa teko oli käräjäoikeuden arviota nopeampi, eikä siinä käytetty kahta paistinpannua. 

Hovioikeus hyväksyi kuitenkin käräjäoikeuden ratkaisun. Oikeuden mukaan mies löi uhria 1,6-kiloisella paistinpannulla useita kertoja päähän. Hänet tuomittiin murhasta elinkautiseen.

Tämän jälkeen hän kävi vessassa juomassa kiljua, totesi asunnossa olleelle toiselle miehelle "ettei voi enää peruuttaa" ja "pakko viedä loppuun asti" ja jatkoi tekoa toisella paistinpannulla lyömällä.

Uhrin kallo ja aivot olivat murskautuneet väkivallan seurauksena.

Taustalla riita tiskivuoroista

Murhasta tuomittu kertoi olleensa uhrin lapsuudenkaveri ja majailleensa ja ryypänneensä uhrin asunnolla jo jonkin aikaa.

Uhri oli saanut helmikuun alussa mittavan korvauksen jouduttuaan pahoinpidellyksi. Pian tämän jälkeen asunnolla alkoi majailla Gustafsson ja toinen vankilasta vapautunut mies, joka oli paikalla veriteon aikaan.

Mies kertoi, että väkivallan taustalla oli riita tiskivuoroista ja postin hakemisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat