Mainos

Tiskivuoroista suuttunut mies murhasi kaverinsa kahdella paistinpannulla – jäi kiinni kolaroituaan uhrin autolla

Kaveriaan kahdella paistinpannulla päähän iskenyt 45-vuotias mies tuomittiin murhasta elinkautiseen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina.

Mies murhasi toisen miehen tämän asunnossa Lohjan Paloniemessä maaliskuussa. Paikalla oli myös kolmas mies, joka tuomittiin pelastustoimen laiminlyönnistä, koska hän ei hankkinut uhrille apua.

Poliisi pääsi tapauksen jäljille samana yönä tapahtuneen liikenneonnettomuuden avulla.

Miehet olivat lähteneet Helsinkiin uhrilta viedyllä autolla, joka törmäsi Pohjois-Haagassa kahteen autoon. Autoa ajanut, murhaan syyllistynyt mies puhalsi kaksi promillea. Paikalle tuli poliisi, joka sai miehet kiinni lähistöltä, ja poliisille selvisi, että miesten vaatteissa oli verijälkiä.

Tekijä oli majaillut ja ryypännyt uhrin asunnolla

Oikeuden mukaan mies löi uhria 1,6-kiloisella paistinpannulla useita kertoja päähän. Tämän jälkeen hän kävi vessassa juomassa kiljua, totesi asunnossa olleelle toiselle miehelle "ettei voi enää peruuttaa" ja "pakko viedä loppuun asti" ja otti käsiinsä toisen paistinpannun. Sillä hän jatkoi maassa jo tajuttomana makaavan uhrin lyömistä.

Oikeus piti tekoa erityisen raakana ja julmana ja tuomitsi Juha Matti Gustafssonin, 45, elinkautiseen. Myös toista miestä syytettiin murhasta, mutta oikeus totesi muun muassa veri- ja jalanjälkien perusteella, että murhaan syyllistyi vain Gustafsson.

Uhri oli saanut helmikuun alussa Valtiokonttorilta 13 000 euron korvauksen jouduttuaan pahoinpidellyksi. Pian tämän jälkeen asunnolla alkoi majailla Gustafsson ja toinen mies, joka oli vapautunut vankilasta.

Uhrin lapsuudenkaveri

Murhasta tuomittu kertoi olleensa uhrin lapsuudenkaveri ja että hän oli majaillut ja ryypännyt uhrin asunnolla jo jonkin aikaa.

Miehen mukaan surmapäivänä hänelle ja uhrille tuli riitaa tiskivuoroista ja postin hakemisesta. Mies myönsi lyöneensä paistinpannulla mutta kiisti, että se olisi aiheuttanut uhrin kuoleman.

Toinen, 42-vuotias mies tuomittiin 7 kuukauden vankeuteen muun muassa pelastustoimen laiminlyönnistä, uhrin pahoinpitelystä murhaa edeltävänä päivänä sekä huumeiden ostamisesta itselleen ja uhrille murhaa edeltäneen kuukauden aikana. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja