MTV oikeudessa: Kahdelle miehelle syyte Lohjan paistinpannumurhasta – "Hakattu enemmän kuin mitä tappaminen olisi vaatinut"

Kahdelle miehelle luettiin murhasyyte Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Lohjalla. 46-vuotias uhri pahoinpideltiin kuoliaaksi julmasti paistinpannuilla. Syytetyt kiistivät murhasyytteen.

Teko tapahtui maaliskuun puolivälissä Lohjan Paloniementiellä sijaitsevassa uhrin yksiössä, jossa oli vietetty päihdehuuruista elämää.

Syyttäjä Jenni Korvenmaan mukaan uhri oli istunut sängyn laidalla pahoinpitelyn alkaessa. Häntä lyötiin nyrkeillä ja paistinpannulla. Uhri putosi lattialle vatsalleen ja lyönnit paistinpannulla puolustuskyvyttömään uhriin jatkuivat. Välillä oli juotu kiljua.

Uhrin kallo ja aivot olivat murskautuneet. 

– Uhria oli selkeästi hakattu enemmän kuin mitä tappaminen olisi vaatinut. On selvää, että tappaminen on kestänyt pitkään, syyttäjä Korvenmaa totesi.

Oikeuslääkärin mukaan lyöntikertojen määrää ei pysty vammoista laskemaan, mutta iskuja on ollut vähintään viisitoista, syyttäjä totesi.

Murhasyyte luettiin kahdelle miehelle, jotka molemmat kiistivät sen. Ensimmäisen vastaajan mukaan hän oli vain lyönyt uhria kolme-neljä kertaa paistinpannulla päähän, joten kyseessä on törkeä pahoinpitely.

Syytetyn puolustuksen mukaan hän oli tämän jälkeen poistunut asunnosta.

Toisen syytetyn mukaan hän ei ollut lyönyt uhria lainkaan.

Kummankaan puolustuksen mukaan kyse ei ole erityisen raa’asta tai julmasta teosta.

Korvaus pahoinpitelystä

Uhri oli saanut reilua kuukautta ennen tekoa valtiokonttorista 13000 euron korvauksen aiemmasta pahoinpitelystä, jonka uhriksi hän oli joutunut. Päihdekylläistä elämää viettänyttä uhria oli varoitettu puhumasta rahoista kuten myös siipeilijöistä.

Tekoa edeltävinä päivinä hän oli nostanut pankkiautomaateista yhteensä 2200 euroa, josta hän oli käyttänyt 400 euroa sinisen Renault-auton ostoon. Rahaa oli mennyt satoja euroja myös ruokaan, viinaan ja amfetamiiniin.

Syytteen mukaan 42- ja 45-vuotias olivat liikkuneet uhrin seurassa sekä syöneet ja juoneet uhrin laskuun. Myös huumeita oli käytetty.

Edellisenä iltana toinen syytetyistä oli jo lyönyt uhria.

Auto vietiin

Henkirikoksen jälkeen kaksikko oli syyttäjän mukaan varastanut mieheltä satoja euroja ja auton. He ajoivat Helsinkiin ja törmäilivät autoihin Haagan Orapihlajatiellä.

Kolaroitu Renault jäi kadulle ja miehet yrittivät pakoon. Poliisi otti miehet kiinni Haagasta muutaman sadan metrin päässä autosta. Kuski oli kahden promillen humalassa.

Toinen kiinniotetuista miehistä kertoi tuoreeltaan poliisille lyöneensä uhria 25 kertaa paistinpannulla. Ruumis löytyi, kun poliisi meni asuntoon Lohjalla.

Molempien epäiltyjen vaatteista löytyi verta. Myöhemmin dna-tutkimuksissa toisen epäillyn vaatteiden veri osoittautuu hänen omakseen. Tämä mies kiistää lyöneensä uhria lainkaan.

Syyttäjä pohti salissa oliko mies vaihtanut vaatteita. Teko tapahtui illalla kello 22.30 mennessä ja miehet otettiin kiinni puoli kahdelta yöllä. 

Syyttäjän mukaan kyse oli törkeästä ryöstöstä, kun uhrilta vietiin muutamia satoja euroja ja auto. Syyte kiistettiin.

Toinen miehistä sai syytteen myös törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen epäillään hankkineen ja myyneen sata grammaa amfetamiinia Lohjalla. Hän myönsi ostaneensa kahdeksan grammaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja