TIPA palkitsi Huawei P20 Pron vuoden parhaana kamerapuhelimena

Valokuvausalan lehtien yhdistys TIPA (Technical Image Press Association) on palkinnut Huawein P20 Pro ”Best Photo Smartphone” -kategorian voittajana tänä vuonna. Palkintoraatiin kuului 29 eri kuvausmedian edustajaa ympäri maailmaa. Voittaja valittiin useiden ehdokkuuksien, testausten ja vertailujen perusteella.

”Huawein P-sarja on tunnettu erinomaisista kameroista. P20-mallisto jatkaa näitä perinteitä tarjoten maailman ensimmäisen Leican kanssa suunnitellun kolmoiskameraratkaisun, jolla jokainen voi onnistua kuvissaan. Haluamme kiittää TIPAa lippulaivapuhelimemme saamasta huomiosta ja arvostetusta tittelistä. Huawein innovaatioita kannattaa seurata vastedeskin”, sanoo Li Changzhu, Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön matkapuhelinliiketoiminnan varajohtaja.

P20 Pro tuo älypuhelimiin ensi kertaa kolme takakameraa. Kolmoiskamera koostuu 40 megapikselin värikamerasta f/1,8-aukolla, 20 megapikselin monokromikamerasta f/1,6-aukolla sekä ensimmäistä kertaa Huawei-puhelimessa telelinssikamerasta, jonka tarkkuus on 8 megapikseliä ja aukon koko f/2,4. Telelinssikamera tuo mukaan P20 Prossa 3x optisen zoomin. Lisäksi Huawei panostaa edelleen kameroiden yhteisinformaatiota hyödyntävään häviöttömäksi mainostettuun hybridizoomiin, joka yltää P20 Prossa 5x-tasolle asti.

Oletusasetuksella Huawei P20 Pro tallentaa kuvat 10 megapikselin tarkkuudella. Kamera yhdistää neljä pikseliä yhdeksi, jolloin yhtä pikseliä kohden saadaan tallennettua enemmän valoa. Huawein Light Fusioniksi ristimä tekniikka on käytössä P20 Pron takakameran ohella myös P20:n ja P20 Pron 24 megapikselin f/2,0-aukollisessa etukamerassa.

Kamerakokonaisuuden P20:ssä ja P20 Prossa täydentävät lasertarkennus sekä uutena mukaan tullut RGB-valoanturi, joka auttaa oikean valkotasapainon ja näin ollen kuvan värisävyjen määrittelyssä.

Ohjelmistopuolella P20 Pron kamera hyödyntää vahvasti tekoälyä kuvauskohteiden tunnistamisessa ja myös kuvanvakautuksessa.

”TIPA palkitsee Huawein älypuhelimen parhaana kuvauspuhelimena nyt toista kertaa Huawei P10 ja Huawei P10 Plus -puhelinten saadessa palkinnon viime vuonna”, sanoo Thomas Gerwers, TIPA:n puheenjohtaja. ”Uusi Leican kanssa suunniteltu P20 Pro on kuvalaadullaan ansainnut paikkansa älypuhelinten valokuvaushistoriassa”.

Aiemmin P20 Pron parhaana kamerapuhelimena toistaiseksi on noteeranut myös kameratestaamiseen erikoistunut DxOMark. P20 Pro nappasi DxOMarkilta 109 pisteen kokonaisarvosanan, jolla se on toistaiseksi selvä johtaja kamerapuhelinten rankingissa.

”Olemme tottuneet siihen, että jokainen uusi älypuhelinsukupolvi kameroineen on edellistä hieman parempi, mutta P20 Pron kuvat ja testitulokset osoittavat, että Huawei on hypännyt sukupolven, kaksikin muita pidemmälle. Tulokset ovat yksinkertaisesti niin hyviä. P20 Pron kolmoiskamera on suurin innovaatio, jota olemme nähneet hetkeen ja se todella muuttaa toimialaa”, DxOMarkin edustaja Lars Rehm sanoo.

Hehkutetun kameran lisäksi takaa lasipintaisessa, pölyn- ja vedenkestäväksi luokitellussa P20 Prossa on 6,1 tuuman OLED-näyttö lovella yläreunassa ja 18,7:9-kuvasuhteella, jo Mate 10 Prosta tuttu Kirin 970 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja