Timo Soini PS:n some-huutelusta: "Miksi he ovat näin kärttyisiä? Siksi, että…"

Miten RKP:n Henriksson kommentoi PS:n ulostuloja somessa? MTV Säätytalolla 10:19
MTV Säätyötalolla: RKP:n Henriksson kommentoi PS:n ulostuloja somessa

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi blogissaan – tai "plokissaan", kuten hän sitä itse kutsuu – hallitusneuvottelusoppaa somessa hämmentäneiden perussuomalaisten toimintatapaa. 

Timo Soini vertaa Sebastian Tynkkystä 90-luvun suosittuun virtuaalilemmikkiin.

– Tynkkynen toimii kuin tamagotchi, elää niin kauan kuin joku klikkaa, Soini kirjoittaa.

Soinin mielestä Tynkkynen ja Mauri Peltokangas käyttävät sosiaalista mediaa niin kuin ennen käytettiin perinteistä mediaa.

– Vuotavat julkisuuteen, lupia kyselemättä, eivätkä he tarvitse siihen vanhaa mediaa, Soini jatkaa.

Kansanedustajina ja perussuomalaisten varapuheenjohtajina toimivien Tynkkysen ja Peltokankaan ulostulot sosiaalisessa mediassa ovat puhuttaneet viime päivinä.

Tynkkynen on jylissyt Facebookissa hallitusneuvotteluja johtavalle Petteri Orpolle ajatuksistaan Ylen sisällöntuotantoon liittyen. Peltokangas puolestaan avautui Facebookissa ketutuksestaan siihen, millainen asema "marginaalipuolueen vihervasemmistoon kallellaan olevilla maailmanhalaajatahoilla" on hallitusneuvotteluissa. 

Peltokangas viittasi mitä ilmeisimmin RKP:hen, mikä sai RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin penäämään neuvottelijoilta kunnioitusta ja neuvottelujen käymistä Säätytalolla eikä somessa. Myös Petteri Orpo älähti myöhemmin samasta asiasta.

Soinin mielestä Tynkkynen ja Peltokangas eivät ole normipoliitikkoja, joten he eivät myöskään noudata normaaleja politiikan pelisääntöjä. 

– Miksi he ovat näin kärttyisiä, luonnetekijöiden lisäksi, siksi, että he saivat lukea mediasta, että Kokoomus on heitä uunottanut omimalla pohjapaperit ja puheenjohtajuudet. Eli hyvästä syystä, Soini kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat