Mainos

Timo Soini: En hae jatkokautta perussuomalaisten johdossa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei aio hakea jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa. Soini kirjoittaa asiasta blogissaan.

Timo Soini kuvaa tunnetta luopumisesta sekä haikeaksi että helpottuneeksi. Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea kaikkien kannalta, Soini kertoo.

– Ulkoministerin tehtävä on minulle suuri kunnia. Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin. Mielelläni jatkaisin siinä vaalikauden loppuun, Soini kirjoittaa.

Hänen mukaansa jatko ulkoministerinä riippuu useammasta asiasta.

– Aivan ensiksi siitä, että puolue jatkaa hallituksessa.

Soini kertoo kannattavansa voimakkaasti puolueensa pysymistä hallituksessa.

Soinin mukaan hänen ilmoituksestaan käynnistyvä puheenjohtajakilpailu on puolueelle "oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus".

– Luotan Perussuomalaisten kenttäväkeen valita puolueellemme uusi puheenjohtaja. Ovat osanneet tehdä oikean valinnan jo monta kertaa aikaisemminkin, osaavat myös ensi kesänä, Soini toteaa.

Soini oli aiemmin kertonut aikovansa ilmoittaa jatkoaikeistaan "kevään korvalla".

Puheenjohtajakilpailu alkaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo STT:lle aikovansa kertoa aikeistaan puheenjohtajakilpailussa huomenna.

– Olen itse aiemmin sanonut, että jos Soini päättää luopua, harkitsen ehdokkuutta puheenjohtajaksi. Tänään käyn keskusteluja perhe- ja työpiirissä, Terho kommentoi.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on jo aiemmin kertonut harkitsevansa vakavasti ehdokkuutta. 

Puolustusministeri Jussi Niinistö kommentoi avustajansa mukaan Soinin luopumista Hakaniemen markkinoilla aamupäivällä Helsingissä.

Jussi Niinistö kommentoi Soinin ratkaisua tuoreeltaan lyhytsanaisesti Facebookissa kirjoittamalla "Timo on tehnyt päätöksensä".  

Timo Soini on johtanut perussuomalaisia vuodesta 1997. Hän toimi aikaisemmin Veikko Vennamon Suomen Maaseudun Puolueessa. Hän hakee ratkaisulleen taustaa myös SMP:n vuoden 1979 puoluekokouksesta, jolloin Veikko Vennamo jätti puolueen puheenjohtajuuden. Vennamo oli tuolloin johtanut puoluettaan parikymmentä vuotta.

– Olin järkyttynyt. Historia on osoittanut, että tuo päätös oli oikea. SMP sai vuoden 1983 eduskuntavaaleissa Pekka Vennamon johdolla suuren vaalivoiton.

Soini muistuttaa, että johtaa puoluetta kesäkuuhun saakka. Perussuomalaiset on Soinin mukaan hyvässä taloudellisessa ja toiminnallisessa kunnossa.

Soinin avustaja kertoo STT:lle, että ulkoministeri kommentoi ratkaisuaan medialle iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ennen kuin matkustaa Brysseliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.