Mainos

Video: Perussuomalaisten johdosta jättäytyvä Timo Soini kommentoi ratkaisuaan

40:42

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei aio hakea jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa.

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi ratkaisuaan medialle sunnuntai-iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ennen kuin hän matkusti Brysseliin. MTV.fi lähetti lukijoilleen paikan päältä kello 15.30 alkaneen livelähetyksen.

4:40

Soini kuvasi blogissaan tunnetta luopumisesta sekä haikeaksi että helpottuneeksi. Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea kaikkien kannalta, Soini kertoi.

– Ulkoministerin tehtävä on minulle suuri kunnia. Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin. Mielelläni jatkaisin siinä vaalikauden loppuun, Soini kirjoitti.

Soini kertoi kannattavansa voimakkaasti puolueensa pysymistä hallituksessa. Soinin mukaan hänen jatkonsa ulkoministerinä riippuu useammasta asiasta.

– Aivan ensiksi siitä, että puolue jatkaa hallituksessa. Soinin mukaan hänen ilmoituksestaan käynnistyvä puheenjohtajakilpailu on puolueelle "oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus".

– Luotan Perussuomalaisten kenttäväkeen valita puolueellemme uusi puheenjohtaja. Ovat osanneet tehdä oikean valinnan jo monta kertaa aikaisemminkin, osaavat myös ensi kesänä, Soini totesi. 

Soini oli aiemmin kertonut aikovansa ilmoittaa jatkoaikeistaan "kevään korvalla".

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.