Timanttiliigan kilpailulta jyrähdys Therese Johaugille – portit pysyvät kiinni

Juoksuradoilla säväyttäneellä Therese Johaugilla ei ole asiaa Tukholman Timanttiliigan osakilpailuun elokuussa, kilpailujohtaja Jan Kowalski jyrähtää.

Syynä on Johaugin dopingkäry. Hiihtäjänä parhaiten tunnettava norjalaistähti antoi vuonna 2016 positiivisen dopingnäytteen anabolisesta steroidista klostebolista, ja Tukholman Timanttiliiga-kisan järjestäjät eivät halua mukaan dopingtaustaisia urheilijoita.

– Olemme yleisesti sitä vastaan, että ne, jotka on tuomittu anabolisista steroideista, kuuluisivat kilpailuareenoille. Me näemme, että heistä tulee huonoa julkisuutta lajillemme, kilpailujohtaja Kowalski linjasi SVT:n mukaan.

– Hän on vapaa kilpailemaan ja hän on suorittanut tuomionsa. Järjestäjä voi kuitenkin valita, millaista kuvaa kilpailuun halutaan.

Expressen tavoitti Johaugin managerin Jörn Ernstin kommentoimaan Tukholman kisan viestiä.

- Kun he ajattelevat niin, me emme voi tehdä asialle mitään. Meidän täytyy kunnioittaa päätöstä. Se on täysin heidän käsissään. Muutoin minulla ei ole siihen mitään kommentoitavaa, Ernst sanoi.

Johaug häikäisi juoksemalla torstaina Oslon Bislettillä 10 000 metrillä maailman tämän kauden kärkiajan 31.40,69. Tulos on neljänneksi paras, jonka kukaan norjalaisnainen on historiassa juossut.

Lue myös:

    Uusimmat