Tilanne tallentui kameraan: Poliisi ampui 13-vuotiasta autistista poikaa yli kymmenen kertaa Yhdysvalloissa

1:40
Voit katsoa ampumistilanteen yllä olevalta videolta.

Yhdysvaltain viranomaiset julkaisivat maanantaina poliisin haalarikameran kuvaaman nauhoituksen, jossa näkyy, kuinka poliisi ampuu 13-vuotiasta Linden Cameronia Utahissa.

Pojan perhe oli pyytänyt poliisilta apua, mutta tilanne päättyikin ampumiseen. Noin kaksi viikkoa sitten kolmetoistavuotiaan Lindenin äiti Golda Barton oli soittanut hätänumeroon ja pyytänyt mielenterveysasioihin erikoistunutta poliisipartiota avustamaan pojan kanssa, koska pojalla oli tunnekuohu päällä.

Lindenillä on autismin kirjoon kuuluva Aspergerin oireyhtymä, joka hänen kohdallaan esimerkiksi vaikeuttaa itsekontrollia ja aiheuttaa voimakkaita tunnekuohuja, perhe kertoo CNN:lle.

Barton oli kertonut poliiseille, että pojalla saattaa olla jonkinlainen ase, mutta ei ollut varma oliko se aito. Äidin mukaan Linden pelästyi poliisien tuloa taloon ja lähti juoksemaan karkuun.

Poliisin haalarikameraan tallentui tilanne jalkakäytävällä, jossa he huutavat pojalle käskien häntä menemään maahan. Toisen käskyn kohdalla poliisi avaa tulen ja ampuu Lindeniä kohti useita laukauksia, jolloin hän kaatuu maahan.

Poliisi käskee poikaa nostamaan kätensä ilmaan. Poika vaikeroi maassa ja sanoo, ettei voi hyvin.

Edelleen sairaalahoidossa

Linden sai useita osumia luodeista ja loukkaantui vakavasti. Hän on yhä sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Äidin mukaan poikaa osui muun muassa olkapäähän, sisäelimiin, virtsarakkoon ja jalkoihin. Laukauksia oli yhteensä 11.

Poliisin mukaan partion oli pakko toimia ajatellen, että aseen uhka on oikea. Poliisilaitos ei ole suostunut kommentoimaan, oliko pojalla asetta. Videolla sitä ei näy, mutta tilanteessa on huono valaistus.

Salt Lake Cityn poliisilaitos on pahoitellut asiaa ja asiaa tutkii nyt toinen poliisilaitos sekä siviilitason tutkimuslautakunta.

Voit katsoa videonauhoituksen artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja