Mainos

Tiivis kyläyhteisö taistelee tulvatuhojen keskellä Oklahomassa – Sarahin koti tuhoutui täysin: "Ajatus siitä, etten palaa tänne, repii minut rikki"

1:30
Tällaisen näyn Oklahoman tulvat jättivät jälkeensä – koteja, kirkkoja ja kouluja tuhoutui

Tulvat ovat aiheuttaneet laajoja tuhoja Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltiossa kesäkuun alussa. Pieni yhteisö pyrkii nyt jaloilleen tuhon keskellä.

Arkansas joki tuhosi tulviessaan koteja, kirkkoja ja kouluja pienessä Moffettin kaupungissa. Yhteisön asukkaiden kamppailu ei ole ohi, vaikka lähes 2,5 metriä korkea tulvavesi onkin laskeutunut.

Sarah Jones on asunut Moffettin kaupungissa lähes koko elämänsä. Hänen kotinsa tuhoutui täysin tulvan seurauksena. Jonesille mikään muu paikka ei ole yhtä ainutlaatuinen. Erityisen kaupungista tekee ainakin yhteisö, jossa asukkaat tukevat toinen toistaan.

– Ajatus siitä, etten palaa tänne, repii minut rikki, Jones sanoo.

"Ei voi kääntyä pois ja olla auttamatta"

Kaupungissa asuu noin 130 henkilöä. Tekemistä on valtavasti aina tulvaveden levittämän rojun siivoamisesta rakennusten kunnostamiseen.

Hyväntekeväisyysjärjestö Eight Days of Hope korjaa nyt alueella kirkkoja ja tarjoaa ruokaa sitä tarvitseville.

– Kun näimme vahinkojen laajuuden, silloin ei voi kääntyä pois ja olla auttamatta apua tarvitsevia perheitä, kertoo järjestössä työskentelevä Chandler Gurley.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja