Kalifornian tuhoisat metsäpalot raivaavat tieltään kokonaisia naapurustoja – kotinsa menettänyt Luke: "Olemme täysin murtuneita"

Kalifornian tuhoisat metsäpalot raivaavat tieltään kokonaisia naapurustoja – kotinsa menettänyt Luke:"Olemme täysin murtuneita" 1:56
Katso videolta lohduton näky: kalifornialainen Luke näyttää metsäpalossa tuhoutuneen kotinsa rauniot

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa metsäpalot riehuvat edelleen. Palomiehet tekevät kaikkensa palon hillitsemiseksi, mutta resurssit ovat tiukalla. 

Sammutustöitä hidastavat myös ihmiset, jotka eivät suostu lähtemään kodistaan, vaan yrittävät suojata talonsa palamiselta. Yksi heistä on Boulder Greekissä asuva Scott Headley.

– En aio antaa taloni palaa vain sen takia, etten ollut täällä, Headley kommentoi.

Ihmisten läsnäolo lähellä metsäpaloja vaikeuttaa sammuttamista. Jos sammutustehtävää suorittavasta lentokoneesta havaitaan ihminen lähellä paloaluetta, tehtävä joudutaan perumaan.

Palomiesten työtä vaikeuttaa myös veden saatavuus, sillä San Lorenzo Valleyn alueella veden jakelu on poikki sulaneen vesiputken takia. Palomiesten täytyy kulkea edestakaisin täyttämässä suurta vesitankkia. 

Satoja tuhansia evakuoitu – osa menettänyt kotinsa

Luke Immel perheineen evakuoitiin kodistaan viime viikolla Boulder Greekistä. Videolla Immel esittelee palaneen kotinsa raunioita.

– Tämä on kaikki, mitä on jäljellä. Tämä on tavallaan koko elämäni. Tässä oli koti, jossa vartuin ja missä minä, vaimoni ja lapseni asuimme kolme vuotta, Immel kertoo.

Immel kertoo, ettei osannut kuvitella edes evakuoinnin yhteydessä, että kodille todella tapahtuisi jotain.

– Kadun, ettemme ottaneet mukaan mitään kun olisimme vielä voineet. Emme arvanneet, että näin tulisi käymään, Immel kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat