Mainos

Tiitinen: En neuvotellut hinnasta

Tilintarkastajat ovat löytäneet huomauttamista eduskunnan pääsihteerin toiminnasta eduskunnan 100-vuotisjuhliin liittyvän juhlakonsertin järjestelyissä.

Pääsihteeri Seppo Tiitinen kiistää yhä, että hän olisi neuvotellut eduskunnan 100-vuotisjuhlakonsertin talousasioista Kansallisoopperan kanssa.

Tiitisen mukaan tilintarkastajat ovat saattaneet päätyä sellaiseen käsitykseen, koska konserttilasku lähetettiin oopperasta hänelle osoitettuna. Sitä ennen Tiitinen oli eduskunnan tilitoimiston pyynnöstä kiirehtinyt laskun lähettämistä. Tiitisen mukaan juhlakonsertille ei neuvoteltu etukäteen mitään hintaa.

- Jos otetaan maailmanluokan laulajat, niin silloin tiedetään mikä hinta on - suurinpiirtein noin tuhannen euron tarkkuudella. Sitä ei tarvitse kysyä. Ooppera neuvotteli hinnat taiteilijoiden kanssa.

Tiitinen joutui selvittämään asiaa eduskunnan tilintarkastajille jo joulukuussa. Jo silloin hän sanoi, että neuvotteluissa oli kysymys vain konsertin taiteilijoita ja esimerkiksi siitä, aloitetaanko Kaarle Kuninkaan metsästyksellä vai Finlandialla vai toisin päin.

- Sen sijaan koko ajan varoin mahdollisia taloudellisia intressiristiriitoja ja pysyttäydyin tarkasti erossa kaikista konsertin kustannuksia koskevista neuvotteluista, Tiitinen kirjoitti tuolloin laatimassaan selvityksessä.

Eduskunnan tilintarkastajat kertoivat tänään löytäneensä huomauttamista Tiitisen toiminnasta eduskunnan 100-vuotisjuhlien järjestelyissä. Tilintarkastajien käsityksen mukaan Tiitinen neuvotteli juhlakonsertista kokonaisuudessaan, myös hinnasta. Hän oli samaan aikaan oopperan hallituksen puheenjohtaja.

Tilintarkastajat eivät itse ottaneet suoraan kantaa siihen, oliko Tiitinen jäävi neuvottelemaan asiasta ja toimiko hän mahdollisesti vastoin hallintolakia. Tilintarkastajien mielestä mahdollisista jatkotoimista päättäminen kuuluu eduskunnan työtä johtavalle kansliatoimikunnalle.

(MTV3-STT)

Lue asiasta lisää MTV3:n uutisarkistosta .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.