Tiistaista alkaen laivamatkustajat joutuvat esittämään negatiivisen testituloksen – THL antoi uuden suosituksen rajaliikenteeseen

4:22
Video: Tältä testaus näyttää Helsingin satamassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että henkilömatkustajia kuljettavat kuljetusyhtiöt ja varustamot alkavat edellyttää ulkomailta Suomeen tulevilta matkustajilta negatiivista koronatestitulosta.

Suomessa operoivat varustamot edellyttävät Suomeen ulkomailta saapuvilta laivamatkustajilta negatiivista koronatestitulosta ensi tiistaista alkaen THL:n suosituksen mukaisesti.

–  Suosituksen tavoitteena on torjua Britanniassa, Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa havaittujen koronavirusmuunnosten leviämistä Suomeen ja vähentää matkustamisen kautta Suomeen tulevia tartuntoja. Siksi on välttämätöntä, että matkailuun liittyvää tartuntariskiä ehkäistään mahdollisimman tehokkaasti, THL:n johtaja Mika Salminen sanoo tiedotteessa.

Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita matkustajia. Myös tätä nuoremmilta eli yli kuusivuotiailta todistusta toivotaan, mutta ei edellytetä.

Negatiivista todistusta ei tarvittaisi, mikäli maahantulevalla matkustajalla on lääkärintodistus jo parantuneesta viruksen aiheuttamasta taudista, josta on kulunut alle kuusi kuukautta.

Korvaa aiemmin annetun suosituksen

Suositus korvaa THL:n aiemman samansisältöisen suosituksen, joka koski ainoastaan lentoliikenteen toimijoita.

Uutinen päivittyy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja