Matkustaminen Virosta ja Ruotsista on vaikeutumassa – hallituksen on määrä päättää uusista matkustusrajoituksista

2:09
Tällaiset matkustusrajoitukset olivat voimassa noin viikko sitten.

Hallituksen on määrä päättää uusista matkustusrajoituksista alkuiltapäivästä istunnossaan. Sisäministeriö on valmistellut esitystä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaisten lukujen perusteella. Niiden perusteella sisärajavalvonta olisi palautumassa muun muassa Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Saksasta saapuvien matkustajien kohdalla.

Suomeen saa tällä hetkellä matkustaa vapaasti vain maista, joissa on ollut enintään 25 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana. Kyseisissä maissa tämä raja on ylittynyt.

Hallitus teki periaatepäätöksen 25 tartunnan raja-arvosta 11. syyskuuta, ja päätöksiä muutetaan viikoittain sen nojalla, mitkä maat sen ylittävät ja mitkä alittavat.

Raja-arvon ylittäneistä maista tuleville suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia.

Tuleeko laajempi maskisuositus?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö pitävät aamupäivällä viikoittaisen koronatilannekatsauksensa. Nähtäväksi jää, julkistetaanko tuolloin uusi maskisuositus. Terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen on sanonut, että THL valmistelee uutta maskisuositusta, jonka perusteella maskien käyttöä voitaisiin jatkossa suositella laajemmin erilaisissa sisätiloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja