Mainos

Tiikereiden määrä kasvoi ensi kertaa vuosikymmeniin

WWF:n uusimpien tietojen mukaan luonnossa elää jo 3 890 tiikeriä, kun vuonna 2010 niiden lukumääräksi arvioitiin 3 200.

Päivitetty arvio perustuu Kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN:n tietokantaan ja viimeisimpiin kansallisiin laskentoihin.

Tiikeripopulaatiot ovat kasvaneet Intiassa, Venäjällä, Nepalissa ja Bhutanissa. Syynä tiikerien määrän kasvuun on muun muassa kehittynyt kartoitus ja tehostettu suojelu.

– Tiikereiden lukumäärä on kääntynyt kasvuun ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin, kertoo WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen järjestön tiedotteessa.

– Tämä luo paljon toivoa ja osoittaa, että pystymme pelastamaan lajeja ja niiden elinalueita, kun hallitukset, paikalliset yhteisöt ja suojelijat tekevät yhteistyötä.

Vielä riittää kuitenkin tehtävää, sillä tavoitteena on maailman tiikeripopulaation kaksinkertaistaminen vuoteen 2020 mennessä. 

Seuraava askel tavoitteen saavuttamiseksi otetaan huomenna, kun tiikerivaltioiden edustajat kokoontuvat New Delhiin kolmanteen kansainväliseen tiikerinsuojelukonferenssiin. Kolmipäiväisessä konferenssissa valtiot raportoivat edistymisestään ja sitoutuvat tuleviin suojelutoimenpiteisiin.

Luukkosen mukaan suojelutyö ei kuitenkaan ole vielä ohi.

– Tiikerikannan pieneneminen on saatu pysäytettyä, mutta tiikerit eivät ole vielä turvassa. Erityisesti Kaakkois-Aasia on vaarassa menettää tiikerinsä, jos hallitukset eivät toimi välittömästi.

IUCN on luokitellut tiikerin uhanalaiseksi lajiksi. Sitä uhkaavat salametsästys ja elinalueiden katoaminen.

Perun Huachipan eläintarhaan syntyi tammikuun lopulla kaksi valkoista tiikerinpentua.

1:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.