Mainos

Harvinainen tiikeripopulaatio löytyi Thaimaasta – salametsästys uhkaa edelleen

Thaimaasta on löytynyt harvinainen ja hyvin uhanalainen indokiinantiikeripopulaatio. Vähintään kuuden pennun joukko löytyi Itä-Thaimaalaisesta kansallispuistosta, BBC NEWS uutisoi.

Löytö on iloinen yllätys, sillä salametsästyksen ja elinympäristöjen vähenemisen seurauksena kyseisen lajin määrä on vajonnut alle 250. Ennen löydöstä tiedossa oli vain yksi lisääntyvä indokiinantiikereiden kanta.

– Thaimaan tiikereiden määrän poikkeuksellinen elpyminen on lähestulkoon ihme, tiikeriohjelman johtaja John Goodrich Panthera-organisaatiossa sanoo.

Luonnonsuojelijoiden mukaan tiikeripopulaation elpymisen takana ovat salametsästyksen vastaiset toimet sekä hyvin hoidetut kansallispuistot Thaimaassa.

Thaimaa oli aikoinaan ensimmäinen maa, jonka metsät hakattiin olemattomiin. Tästä huolimatta maa kuuluu myös maailman ensimmäisten kansallispuistojen perustajiin.

Kansallispuistojen metsät kärsivät aluksi laittomista hakkuista ja metsästyksestä. Tiikerien määrä vähentyikin maassa hyvin radikaalisti 2000-luvun alussa, jolloin indokiinantiikerikanta oli hyvin pieni ja vahingoittuva. Salametsästys vähensi tiikereiden määrän olemattomiin myös muissa Kaakkois-Aasian maissa.

Tällä hetkellä tiikerikanta kuitenkin vahvistuu. Hyvin hoidetut luonnonpuistot ja toimet salametsästyksen kukistamiseksi ovat tehneet tehtävänsä.

Thaimaan kansallispuistojen johtaja Songtam Suksawang toteaa kuitenkin BBC:lle, ettei salametsästäjien uhka kuitenkaan ole laantunut.

– Meidän on oltava tarkkaavaisia ja jatkettava näitä toimia, koska hyvin aseistetut salametsästäjät ovat silti suurin uhka, Suksawang sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja