Hyviä uutisia: Tiikerien määrä nousi 33 prosenttia Intiassa – antaa toivoa muille uhanalaisille lajeille

Kaikki, jotka ovat seuranneet uhanalaisten tiikereiden tilannetta, saavat kuulla nyt hyvän uutisen. Tiikereiden määrä on Intiassa kääntynyt nousuun viimeisen neljän vuoden aikana – määrä on noussut 33 prosenttia. Asiasta kirjoittavat muun muassa Expressen ja The Guardian. 

Luonnonvaraisten bengalitiikereiden määrä on Intiassa nyt noin 2967. Se on seitsemänsataa tiikeriä enemmän kuin vuonna 2014. Tämä lohdullinen luku antaa toivoa muille uhanalaisille lajeille. 

Tiikereiden metsästys on Intiassa kielletty lailla jo vuonna 1972, sillä 1960-luvulla tiikereiden määrä oli hiipunut huolestuttavan alhaiselle tasolle. 

Määrä laski pitkään, näitä suojelukeinoja tehtiin  

Tiikereiden määrät laskivat pitkään. Vuonna 2006 tiikereitä oli vain enää vaivaiset 1411, jolloin Intian hallitus kansainvälisen painostuksenkin myötä teki vihdoin laajempia suojelutoimia. 

Tiikereille muun muassa luotiin lisää varantoja ja hallitus palkkasi metsänvartijoita, jotka tekivät tiikereiden salametsästyksestä vaikeampaa. Toimet ovat tuottaneet tulosta.

Kasvanut tiikerien lukumäärä tuli ilmi niiden määrän katsauksessa. Joka neljäs vuosi Intian valtio selvittää tiikereiden määrän. 

Jokainen tiikeri voidaan tunnistaa niiden uniikkien raitojen perusteella, mutta eläinten määrän laskeminen ei siltikään ole helppoa. Tiikereiden polkuja täytyy muun muassa etsiä pitkään.  Lisäksi tiikerit tykkäävät metsästää yöllä, mikä sekin luo omat haasteensa eläinten paikantamiseen. 

Tiikerit kuumentavat samalla tunteita Intiassa – ovat tappaneet ihmisiä 

Tiikeri on itsenäinen ja tilaa vaativa eläin, joka välttelee kilpailijoitaan, eli toisia tiikereitä. 

Intiassakin on samaan aikaan yhä enemmän ihmisiä. . Tiikereiden luontainen elintila on samaan aikaan vähentynyt ja tiikerien yhteentörmäykset ihmisten kanssa ovat lisääntyneet. 

Vain muutamia päiviä ennen kuin uusin tiikereiden määrästä kertova raportti julkaistiin, verkossa levisi kuvia ja videoita, joissa ihmisjoukko lyö tiikeriä hengiltä Intiassa. Tiikeri yrittää kuvissa epätoivoisesti vastustaa tassullaan lyöntejä. 

Tapauksen taustalla oli välikohtaus, jossa tiikeri hyökkäsi kalastajan kimppuun. Lähellä olevat ihmiset kuulivat kalastajan avunhuudot ja tulivat apuun. Yksi ihminen kuoli välikohtauksessa saamiinsa vammoihin. Poliisi on pidättänyt ainakin neljä ihmistä. Lue MTV Uutisten juttu aiheesta täältä.

Intian valtiossa tiikerin tappaminen on vakava rikos, josta voidaan rangaista useamman vuoden vankeudella. Tiikeri ei yleensä hyökkää ihmisen kimppuun. Ihmisen kimppuun hyökännyt tiikeri on yleensä vanha tai loukkaantunut. 

Lue myös:

    Uusimmat