Tiia Weckström avaa Salkkareista lähtönsä syitä somessa: "On ollut tarpeellista saada itsekin vetää vähän happea"

Salkkarit-tähti Tiia Weckström kertoo Tuomion saari -kauhuelokuvan tähdittämisestä 1:55
Videolla Tiia Weckström kertoo Tuomion saari -kauhuelokuvan tähdittämisestä.

Tiia Weckströmin hahmo Aino poistuu Salatut elämät -sarjasta dramaattisten käänteiden päätteeksi. Näyttelijä on avannut syitä poistumisensa taustalla Instagramissa. 

Salatut elämät -sarjasta Ainon roolin taakseen jättänyt näyttelijä Tiia Weckström avasi 8. maaliskuuta Instagramissa lisää taustoja sille, että lähti suosikkisarjasta pois. 

Weckström aloitti sarjassa alkuvuodesta 2023. 

– Vuoteni Ainona oli opettavainen, ihana ja monien tunteiden värittämä. Kun tulin sarjaan, Ainon matka oli ollut aika myrskyisä ja monen eri näyttelijän työstämä. Tulin sarjaan tuomaan Amerikasta palaavan uudenlaisen Ainon, ja alusta asti minua kannustettiin lähestymään hahmoa täysin omalla tavallani. Sen pyrinkin parhaani mukaan tekemään, Weckström kirjoitti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Wecktrömin julkaisun mukaan hän tuli kuitenkin todella vaikeaan paikkaan. 

– Jo pelkästään nopea aikataulu, recast ja rooliin hyppääminen hirveällä ryminällä toi omat haasteensa työhöni, mutta rakastin silti näytellä Ainoa ihan valtavasti. Ymmärrettävästi hahmon vaikea vastaanotto ja katsojien kommentit laidasta laitaan tuntuivat aluksi haastavalta, mutta kommentit muun muassa siitä, että hahmooni on pystynyt jo tottumaan, tuntui mahtavalta. Myös Salkkareiden kannustava ja lämmin ilmapiiri teki jokaisesta työpäivästä aina vähän paremman, Weckström jatkoi.

Keväällä 2023 todellisessa maailmassa tapahtui kuitenkin jotakin musertavaa ja odottamatonta. 

 – Ja vaikutukset ulottuivat myös Ainon hahmoon. Työni pyrin aina hoitamaan täydellä panoksella, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei tämä olisi ollut minullekin henkisesti aika raskas paikka. Vastaan tuli juonikuvio, jolla Aino saatiin kirjoitettua hyvin ulos. Harmi se on, mutta siihen päädyttiin. Tämä on ollut tarpeellista saada itsekin vetää vähän happea, ja nyt innolla uusia juttuja kohti, Weckström kirjoitti. 

Lopuksi hän vielä kiitti sarjaa, työryhmää, kollegoitaan ja katsojia. 

Maaliskuussa Weckström kertoi MTV Uutisille, että tulevaisuudessa ovet ovat auki. Hän on muuttanut Helsinkiin ja hakenut opiskelemaan näyttelemistä Lontooseen ja Espanjaan.

Lue myös:

    Uusimmat