Tietty tuoksuyhdistelmä saa veren virtaamaan – lue yllättävät erektiofaktat!

Ikiseisokki ja kuoleman jälkeinen erektio – miesten erektioihin liittyy monia asioita, joita et välttämättä ole tullut ajatelleeksi.

Erektioita on kolmentyyppisiä

Psykogeeniset erektiot ovat niitä, jotka syntyvät fantasioidessasi tai katsellessasi jotain, mikä saa veren virtaamaan. Yölliset erektiot koetaan unien aikaan, ja refleksogeeniset erektiot syntyvät fyysisen seksisuorituksen aikana.

Yöerektioista puheen ollen...

Miehet kokevat yön aikana yleensä 3–5 erektiota. Se ei silti ole mitään siihen verrattuna, että keskivertopäiväsaldo on 11 erektiota. Virallista selitystä sille, miksi penis haluaa nousta pystyyn öisin, ei ole, mutta sen ajatellaan edistävän kudoksen hapensaantia ja pitävän sen siis terveempänä.

Kuoleman jälkeen on elämää...

...housuissasi. Jos mies kuolee pystyasennossa, keho saattaa jumittua kuoleman jälkeiseen erektioon. Sykkivän sydämen puuttuessa painovoima vetää veren jalkojen suuntaan ja, kun jalkojen verisuonisto on täynnä, osa verestä kulkeutuu väkisin peniksen kudoksiin, jolloin se laajenee.

Keskiverto peniksen pituus erektiossa on...

Erään tutkimuksen mukaan keskiverto penis on erektiossa noin 14 senttimetriä, ja ympärysmitta 12 senttimetriä. Tutkimuksessa vertailtiin 1 661 miehen sukukalleuksia. Lisäksi huomattiin, että se, miten mies saavutti erektion, vaikutti killuttimien kasvaneiden mittasuhteiden kestoon. Ehkä ei kovin yllättävää, että erektio kesti kauemmin seksin jälkeen kuin fantasioinnin seurauksensa.

Hyvät tuoksut tekevät villiksi

Herkullisten asioiden haistelu voi saada aistit – ja peniksen – sekaisin. Erään tutkimuksen mukaan mustan lakritsin ja donitsin tuoksu voi kiihdyttää veren virtausta penikseen melkein 32 prosentilla. Donitsin ja kupritsapiirakan tuoksujen sekoitus kiihdyttää virtausta 20 prosentilla. Omituista kyllä, laventelin ja kurpitsapiirakan yhdistelmällä oli kuitenkin suurin vaikutus: nämä tuoksut yhdessä kiihdyttivät veren virtausta penikseen 40 prosentilla. Tie miehen sydämeen käykin kenties vatsan kautta, mutta tie tämän pöksyihin kulkee ilmeisesti huuhteluaineen tuoksuisilla leivonnaisilla lahjomalla.

Loppumaton erektio

Priapismi-sana kuvaa tilaa, jossa miehen erektio ei vain katoa mihinkään ainakaan neljään tuntiin. Ikiseisokki saattaa kuulostaa hauskalta ja kätevältä, mutta voi itse asiassa olla kovin kivulias, eikä välttämättä ole edes seksuaalisen stimulaation lopputulos.

Ulkonäkö voi hämätä

Velttona pieneltä näyttävät penikset kasvavat enemmän pituutta erektiossa kuin jo velttona suuret penikset. Tämä todettiin jo vuonna 1988 tehdyssä tutkimuksessa.

Lähde: Ifl Science 

Lue myös:

    Uusimmat