Tietokonevalmistajat Dell ja HP saattavat luopua kiinalaisista siruista

Yhdysvaltalainen tietokonevalmistaja Dell aikoo väitteiden mukaan luopua Kiinassa valmistettavien sirujen käytöstä kokonaan vuoteen 2024 mennessä. Myös HP on suunnittelemassa samanlaisia toimia.

Dell ilmoitti myöhään vuonna 2022 yhteistyökumppaneilleen, että aikoo vähentää tällaisten komponenttien käyttöä merkittävästi. Tämä koskee myös ei-kiinalaisten yritysten omistamia tehtaita, jotka kuitenkin sijaitsevat Kiinassa. Dell myös haluaa sen sopimusvalmistajien huolehtivan siitä, että edes piirilevyjen kaltaisia komponentteja ei ole valmistettu Kiinassa.

Väitteen esittää Nikkei Asia perustuen omiin nimettömiin lähteisiinsä. Dell ei ole kommentoinut asiaa.

Asiasta kirjoittava The Register kommentoi, että kyse vaikuttaa olevan Dellille laajemmasta prosessista vähentää tuotantoketjujensa riippuvuutta Kiinasta johtuen Yhdysvaltojen ja Kiinan kasvavista jännitteistä.

Yhdysvallat asetti vuonna 2022 vientikiellon Kiinaan kehittyneille puolijohteille ja sellaisten valmistamiseen käytettäville laitteille. Yhdysvallat pyrkii estämään Kiinaa saamaan käsiinsä sellaista teknologiaa, jota se voisi käyttää modernien aseteknologioiden kehittämiseen.

The Register huomauttaa, että näiden vientikieltojen määritelmää ”kehittyneestä teknologiasta” on jatkuvasti laajennettu tarpeen mukaan. Näin ollen ei olekaan ihme, että yhä useammat teknologiayritykset näkevät Kiinan kanssa tekemisissä olemisen yhä suurempana riskinä.

Nikkei Asian mukaan myös HP on kaavailemassa samansuuntaisia toimia.

Lue myös:

    Uusimmat