TIETOKONEKOULU, katso vastaukset!

Tiistaina 18. toukokuuta Studio55.fi-tv-ohjelman vieras, asiantuntija Soneralta, Lauri Taipale saapui verkkovieraaksi Lauri Taipale vastasi Studio55-jäsenten kysymyksiin livenä heti tv-lähetyksen jälkeen klo 10-11. Lue tästä kaikki symykset ja vastaukset.

Miten saan pois Bonjour nimisen ohjelman, Windows 7:stä

T:vilho

Helpson-tuki on hyvä paikka tässä tapauksessa

Minulla on Soneran kännykkä 6280 kameralla. Ennen onnistui kuvien siirto mukavasti pcsuitella, mutta ei enää KOTONA. Eli piuha on ok, mutta kone herjaa kotona aina että USB-laite on vikatilassa. Muistitikku kyllä toimii. Mitä koneeseen pitäisi hankkia lisää, että kuvien siirto kännykästä toimisi myös kotona?

T:sangria

onko pc-suite päivitetty, koska aina kannattaa käyttää uusinta versiota.

Minulla on Soneran langaton yhteys kotona. Saanko siihen nettitikun rinnalle samaan hintaan, vai pitääkö siitä maksaa erikseen?

T:Abc

Pitää maksaa erikseen

Hei, minulla on nokia cs-15 nettitikku,voiko sen mitenkään liittää ulkoiseen antenniin kuten käärimällä kupariin , ulkoisen antennin liitäntää ei ole, kiitos etukäteen?

T:Veijo Hyvärinen

Induktiivista antennia löytyy markkinoilta. Se varmaan vastaa parhaiten sitä kupari-ajatusta

Asun Ylitornion kunnassa. Postinumero on 97250. Jostain syystä tämä alue on jäänyt ns.katvealueeksi kaikilta operaattoreilta. Nettiyhteys on hidas ja katkeileva, mutta puhelimet toimivat. Mistä homma kiikastaa?

T:RistoEelis

Nähtävästi kyseisessä tukiasemassa ei vielä ole 3G-valmiutta.

Miksi Soneran nettitikun yhteysnopeus ei täytä luvattua nopeutta?

T:ragtor

Nettitikulle luvataan tietty vaihteluväli ei kiinteää nopeutta

Miten saada kännykkäkuvat omalle tietokoneelle

T:USB?

Talleenna kännykässäsi olevat kuvat kännykässä olevalle muistikortille, sen jälkeen ne on siirrettävissä muistikortin lukulaiteella koneelle.

Minulla on tällä hetkellä langaton ADSL, joka on alkanut viikonloppuisin, etenkin lauantaisin tökkimään, joten minua kiinnostaisi tietää, kuinka hyvin nettitikku toimii ja korvaisi ko. systeemin? Kuinka suureksi laskut sen käytöstä muodostuvat? Toimiiko se maassamme kaikkialla, entä Kreikassa ja USAssa? (varsinaisesti asun Hämeenlinnassa)

T:evelina

Jos käytät nettiäsi esim. sähköpostiin, nettisurffailuun tms. vähän nopeutta vaativiin toimiin, pärjäät kyllä nettitikulla. Kustannukset ovat myös edullisemmat. Suosittelen käyntiä vaikkapa Hämeenlinnan Sonera Kaupassa, käy tarkistamassa vielä peittoalue. Nettitikku toimii kyllä ulkomaillakin, mutta hinnoittelu paikallisen operaattorin mukaan. Voi siis olla kallistakin.

Onko nettitikku ja mokkula eri asia?

T:en ymmärrä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Samasta asiasta siis on kyse.

Onko Sonerallla nopeampi nettitikkuyhteys kuin DNA:lla? Käytän kannettavaa osoitteessa Koikyläntie 140:ssa 08680 Lohja ja tietääkseni olen 3G tolpan katvealueella. Sopimuskauteni on päättymässä ja vaihtaisin nopeimpaan mahdolliseen

T:elli

Vaikea verrata tuntematta DNAn tuotteita. Soneran nettitikussa on aina maksiminopeus verkon tilanteesta ja päätelaitteesta riippuen.

Hei ! Jos laitan nettitikun onko se yhtä nopea kuin langallinen laajakaista esim. 8 512

T:Pirpana

Tarkista 3G-peitto. Vastaa normaalisti 1 megan yhteyttä.

Miksi nettitikkuni siirtyy nykyään 2G vaikka olen ostanut 3G verkkoon tarkoitetun tikun. Joten se ei toimi kunnolla. Saarijärvellä en saanut yhteyttä viikkoon?

T:stenu1

Laitoitko 3G-pakotteen päälle asentaessa tikun? Valitettavasti tässä aika ei riitä opastamiseen: käy lähimmässä Sonera Kaupassa, niin asia laitetaan kuntoon.

Meillä on Lap mökille matkaa 900 km. Voinko tilata nettitikun esim. 3 kk:n ajaksi vai pitääkö tehdä 2 vuoden sopimus ?

T:Eki

Tarjolla on myös 12 kk sopimus.

Paljonko tikku maksaa. Mitä sen käyttö maksaa?

T:HKa

Sonera nettitikku maksaa 16,90ekk24 kk ja se sisältää mm. verkon maksiminopeuden tuen ja tietoturvan. Tervetuloa tutustumaan!

Hei! Minulla on Soneran nettitikku ja olisin halunnut tietää miten pääsen omille sivuille Soneran sivuilla. En tiedä käyttäjätunnusta enkä salasanaa, mistä saan ne?

T:Armi

Vaihda nettitikun SIM-kortti puhelimeesi ja lähetä tekstiviesti SALASANA nroon 15400. Saat salasanan vastausviestissä. Omilla sivuillasi käyttäjätunnuksesi on nettitikun puh.nro ja salasana siis tuo saamasi.

Minulla on welho kaapeli voiko ottaa soneran tikun rinnalle

T:Loma

Totta kai voit! Siitä vaan kaupoille.

Vaihdoin juuri kiinteän verkkoyhteyteni ns. "mokkulaan". Aikaisemmin minulla oli netistä ladatut palomuuri ja virussuoja. Onko nyt uuden "tikkuni" takia vaihdettava näitä suojia vai ei ??? KIITOS

T:Naisellinen

Tietoturva ei pääsääntöisesti ole sidoksissa liittymääsi.

Toimiiko nettitikku pöytäkoneessa. Siis tikku pöytäkoneen USB-porttiin. Toimiiko vai pitääkö "tehdä" joitakin kommervenkkejä, vai eikö toimi ???

T:Olisko liian helppoa???

Toimii, mutta jos sinulla on nyt kiinteä yhteys ja sitäkautta s-postitili , ja vaihdat pelkästään nettitikkuun, menetät kiinteän yhteyden s-postiosoitteesi.

Otin Sonera Kouvola yli vuosi sitten Mokkula tarjouksen vastaan kun se oli niin halpa, myyjä ei sen kummemmin kertonut mokkulasta mitään. Kun se sitten postissa tuli, niin sain uuden kännykkänumeron mukana -miksi? siitä ei kerrottu mitään. Mokkulan päällä, joka oli pakattu hyvin läpinäkyvään pakkaukseen luki, ei voi palauttaa jos pakkaus on avattu. Kuinka voin testata mokkulaa jos pakkausta ei voi avata ja en myös tilannut mitään uutta numeroa. Palautin koko paskan. Huono myyjä, ala-arvoista toimintaa. Se oli myös Elisan-mokkula vaikka olin Soneran myymälässä.

T:My Way

Nettitikussa on 3G-yhteys eli SIM-kortti sisällä - ja näin ollen myös siis puhelinnumero. Jos nyt haluat kokeilla nettitikkua, meillä on 14 vrk tyytyväisyystakuu eli voit kokeilla ja palauttaa.

olen pelannut tietokoneella joitain pelejä ei maksulllisia nyt en saa nii olen vastaillut kilpailuihin.nyt en saa niitä lopettamaan viestejä..nyt veloittavat kännykkä laskussa suurehkoja summia joka kuussa olen soittanut saunalateen monta kertaa .viestit tulee 17212 numerosta..en edes lue niitä viestejä. miten pitäisi toimia että saan rahastuksen loppumaan

T:tupu

Palvelun tarjoajan nettisivujen kautta ainoastaan. Teleoperaattorilla ei valitettavasti ole keinoja tähän.

voiko asuntoautolla liikkuessa käyttää 3-g laajakaistaa sielä missä milloinkin on,vai meneekö eri maksu.

T:tietämätön

Suomen rajojen sisäpuolella hinta on aina sama. Ulkomailla vaikuttaa ulkomaalaisen operaattorin maksut.

Hei, minulla on pieni kannettava, johon olen ladannut netistä Microsoftin ilmaisen tietoturvaohjelman, jota myyjä suositteli. Mitä kaikkea ko. ohjelma suojaa? Tarvitaanko lisäksi esim. Avasti (?Avanti?) tietoturvaohjelma, jota taas joku toinen minulle kehui. Korvaavatko toisensa vai täydentävätkö? Jos teen pikkukoneella mökillä töitä, on tärkeää, että sitten dokumentit työkoneelle siirtäessäni ei ole virusriskejä.

T:Mistä asiantuntemusta

En tunne Microsofitn ohjelmaa, katsotko ko. nettisivulta ohjelman tarjoaman suojan. Kahta päällekkäistä ohjelmaa ei kannata ladata, ne hidastavat koneen toimintaa erittäin paljon. Tarkista mielummin nykyinen ohjelmasi.

Tietokoneessani on jo virus ym.suoja. Tarvitaanko vielä uusi suojaus nettitikkua käytettäessä. Voiko sopimuksen tehdä esim. 3 kuukaudeksi? Millaisen sopimuksen tarvitsen matkustaessani ulkomaille ja haluan käyttää siellä tietokonettani esim.skypeä? Onko nettitikun poistamisessa jotakin erikoista, jota olisi huooitava vai voiko joustavasti siirtyä takaisin kiinteään?

T:Tikusta asiaa

Yksi tietoturvaohjelma riittää. Sopimusten määrä 12 tai 24 kk.

Jos koneela on paljon valokuvia ja videoita hidastaako ne koneen avaamista nettiin

T:Fujitsu

Nettiyhteys ei hidastu, mutta kone voi muuten toimia hitaasti. Suosittelen tärkeiden tiedostojen tallentamista esim. ulkoiselle kovalevylle tai webissä oleviin varmuuskopiopalveluihin.

Eikö se yhteys voi koukata lähellä rajaa esim ruotsin kautta

T:Loma

Netittikussa on aina data roaming -esto, ellei sitä sopimuksen mukaan poisteta ts. netti ei yhdisty ulkomailla automaattisesti.

Mulla on perinteinen puhelinpiuhayhteys (todellinen nopeus n. 6 Mb) ja pöytäkone. Jos hankimme lisäksi läppärin, miten sen nettiyhteyden luonti olisi taloudellisinta ja tehokkainta 1) kaupunkiasunnamme toisena koneena 2) matkoilla mukana Suomessa. Mitä laitehankintoja ko toiminnot edellyttävät ja mistä ne maksavat (noin).

T:kaksinverroin

Hanki kotiin WLAN-modeemi, jolla saat kotona molemmat koneesi nettiin samasta liittymästä. Matkakäyttöön suosittelen tietenkin nettitikkua, hinta 16,90ekk. WLAN-modeemin hinta vaihtelee 80-100 e paikkeilla.

Olen lähdössä syksyllä Espanjaan pariksi kuukaudeksi. Miten käytän siellä nettiä, toimiiko siellä nettitikku, vai pitääkö minun hankkia joku "paikallinen" operaattori?

T:Abuela

Nettitikku toimii kyllä, mutta ulkomaan datakäytön esto on poistettava ja huomioithan myös, että ulkomailla noudatetaan ko.m aan operattorin hinnoittelua. Kiitos kysymyksistänne, joita tulikin runsaasti. Valitettavasti aika alkaa olla nyt lopussa, kaikkiin en ehtinyt vastata. Aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille!

Lue myös:

    Uusimmat