Tiesitkö: Uudet Mersut ovat allergiavapaita – ja voi veljet, kuinka sitä testattiinkaan

Mercedes-Benz on ensimmäinen autonvalmistaja, jolle on myönnetty virallinen sertifikaatti allergiavapaiden autojen valmistamisesta. Sen on myöntänyt Euroopan allergiatutkimuksen säätiö ECARF. Sinetti annetaan tuotteille, jotka ovat turvallisia allergisille ihmisille.

Mercedes-Benz on ainoa autonvalmistaja, jolla on ECARF-sertifikaatti allergiavapaudesta. Uusin malli Mercedeksen allergiattomissa autoissa on CLA Shooting Brake. Allergiattomuus ilmenee Mersuissa kolmella tapaa: auton materiaalit ovat allergeenittomia, sisätilojen päästöjä hallitaan ja sisäilmaa puhdistetaan ulkopuolelta tulevilta hajuilta ja saasteilta.

Tavoitteena laajentaa koko mallistoon

Mercedes-Benz haluaa kaikkiin henkilöautoihinsa ECARF-leiman, kattaen siis mallit A:sta S:ään. Yhtiön tiedote kertoo, että jo nyt kaikki uudet Mersut ovat ECARF-syynin läpäisseitä.

Materiaaleja on testattu vimmatusti Mercedeksen omasta aloitteesta 1990-luvun alusta saakka, ja jo vuonna 1996 M-B loi itselleen tiukat standardit materiaalien laadulle. Tänä päivänä suunnittelijoilla on käytössään yli 8 000 sisustusmateriaalin valikoima, jonka Mersun oma spesialistiosasto on hyväksynyt käytettäväksi allergiavapaasti.

”Ihmiskokeilla” tuloksia

Mercedes-Benz on tutkinut autojensa allergiaominaisuuksia muiden kokeiden lisäksi myös allergisilla ihmisillä. Mukana oli esimerkiksi pahasta astmasta kärsiviä henkilöitä, joiden hengitysteiden toimintaa tutkittiin tutkimusajon aikana. 

Sisustusmateriaaleja tutkittiin myös ihoallergioista kärsivillä henkilöillä altistaen heitä pitkäaikaiselle kosketukselle kankaiden ja muiden materiaalien kanssa. Tämä tehtiin altistamalla koehenkilöitä 72 tunniksi ihokosketukseen materiaalien kanssa. Koe toteutettiin iholle liimattavien tarrojen avulla: materiaali kiinnitettiin suoraan iholle – autossa ei sentään tarvinnut istuskella nakuna kolmea vuorokautta.

Lue myös:

    Uusimmat