Tiesitkö? Tuija Pehkonen osallistui lapsena Tenavatähti-laulukisaan: "Moni lauluääneni kuullut ei meinaa tätä uskoa"

Haastattelussa Tuija Pehkonen ja Eero Ettala 3:02
Tuija Pehkonen ja Eero Ettala harvinaisessa yhteishaastattelussa Kultainen Venla -gaalassa.

Tenavatähti-laulukisat eivät olleet Tuija Pehkoselle ainoat laatuaan. 

Suomen kansa tuntee Tuija Pehkosen televisiosta ja radioäänenä. Sitä moni ei  kuitenkaan tiedä, että hän on yrittänyt uraa myös laulun parissa, ei tosin aikuisiällä vaan lapsena. 

Pehkonen paljasti asian tuoreessa Instagram-kuvassaan, jossa kiharapilvinen nuori neiti laulaa mikki kädessään kukkamekko päällä. Kyseessä on vuosi 1992 ja Ylä-Savon Tenavatähti-laulukilpailun finaali, johon Pehkonen kertoo pääseensä peräti kaksi kertaa. 

– Moni lauluääneni kuullut, ei aina tätä meinaa uskoa, hän kirjoittaa päivityksessään. 

Pehkonen ja hänen äitinsä olivat päättäneet tuona vuonna valita kappaleeksi Lintu, joka oli heidän mukaansa hieman aikuismaisempi kuin edellisvuoden Metsätiellä-kappale. 

– No näin jälkikäteen voi ehkä todeta, ettei tämäkään ollut ihan nappivalinta. Kärkikolmikko karkasi kauas, mutta muistan olleeni itsestäni aivan järjettömän ylpeä. Ja varsinkin noista varta varten kilpailuun ostetuista pitsisukista. 

Kyseiset laulukisat eivät olleet Pehkoselle suinkaan ainoaa laatuaan.

– Esiintymiskokemusta on kertynyt ainakin Iisalmen Citymarketin laulukilpailuista (sijoitus: toinen, osallistujia kaksi) sekä Iisalmen Anttilan laulukilpailuista. (Ei muisteta äitin kanssa, monesko olin siellä, mutta mulla oli vaaleanpunainen asu, joka on painunut molempien mieleen.) Että jos ei lauluäänellä, niin sitten tyylillä!

Päivityksessään Pehkonen pyytää anteeksi nykyisiltä naapureiltaan sitä, jos he joutuvat kuulemaan joskus hänen lauluaan seinien läpi. 

Pehkonen ei kaihda myöntää heikkouksiaan. Hän paljasti MTV Uutisille pääsiäisen tienoilla, että on suorastaan surkea kokki. Koronakriisin tuoman karanteenin myötä Pehkonen ja hänen aviomiehensä Eero Ettala ovat kuitenkin kehittyneet siinä ja aikoivatkin kokata pääsiäiseksi juhlaillallisen kera pihvin ja kastikkeen. 

– Yksi päivä voi syttyi palamaan mikrossa. Yritimme tehdä myös pannukakkuja, mutta ei sekään mennyt kuten piti, sillä keittiö oli loppujen lopuksi lattiota myöten hunajassa, hän kertoi. 


Lue myös:

    Uusimmat