Tiesitkö tätä plastiikkakirurgiasta? Näin rintaimplantit asennetaan

Rintojen suurentaminen silikoneilla, siis "silareiden hankkiminen" on monelle tuttu termi, mutta miten leikkaus suoritetaan?

Plastiikkakirurgiaa on monenlaista. Rekonstruktiivinen plastiikkakirurgia korjaa esimerkiksi synnynnäisiä epämuodostumia. Tällaisiin leikkauksiin pääsee julkisen terveydenhuollon puolella. Jos leikkauksen haluaa esteettisestä syystä, kyse on esteettisestä kirurgiasta, joka tehdään yksityisellä vastaanotolla.

Rintoihin asetettavat implantit voidaan ottaa pelkästään esteettisistä syistä, tai ne voidaan asettaa esimerkiksi rintasyövän vuoksi tehtävässä korjausleikkauksessa.

Silikonia vai suolaliuosta?

Implanttejakin on monenlaisia. Anatominen implantti ei ole pyöreä, vaan pisaranmuotoinen. Tätä pidetään luonnollisennäköisen lopputuloksen takaajana.

Silikoni-implantissa päällinen on kiinteä ja sisällä on silikonitäyte. Aiemmin käytettiin suolaliuosta, mutta tällaisessa implantissa rikkoutumisvaara on suurempi. Lääkärilehden mukaan Suomessa käytettävien rintaimplanttien sisällä on yleensä koheesiogeeliä.

Rintaimplantit ottaa yleensä nuori nainen, joka on huolissaan ulkonäöstään. Hän voi myös kokea ahdistusta kehonkuvansa vuoksi.

Miten leikkaus tehdään?

Ennen leikkausta potilaan tulee olla täysin terve. Lääkäri tutkii rinnat ja varmistaa, että potilaan odotukset ovat realistiset ja hän ymmärtää, mihin on ryhtymässä. Myös riskit selitetään tarkkaan.

Ennen leikkausta rintoihin tehdään merkintöjä, ja rinnat mitataan.

Leikkausviilto voidaan tehdä moneen kohtaan, kuten rinnanaluspoimuun eli rinnan alle, nännipihan ympärille tai kainalokuoppaan. Viilloilla on myös hienommat, viralliset nimet, jotka ovat inframammaarinen, periaeroklaarinen ja transaksillaarinen leikkausviilto.

Eräs erikoisimpia leikkaustapoja on asettaa rintaimplantti navan alueelle tehdyn viillon kautta.

Implantti laitetaan rintalihaksen alle tai päälle. Implantti voi olla vain osittain lihaksen alla. Lihaksen alla olevan implantin virallinen nimi on submuskulaarinen implantti. Asettamistyyli voi vaihdella sen mukaan, miten paljon rinnan lihasta operoidaan.

Jos implantti asetetaan lihaksen päälle, se jää rintarauhasen alle. Tätä kutsutaan subglanduaariseksi implantiksi.

Leikkauksen jälkeen tulee käyttää joko sidettä rinnan ympärillä tai tukea rintaa erityisen tukevilla liiveillä. Jokainen potilas saa juuri itselleen sopivat hoito-ohjeet.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi


Osittaisena lähteenä käytetty The Natrelle Collectionin esitettä.

Lue myös:

    Uusimmat