Tiesitkö tätä huulipunasta? Lue 14 tärkeää vinkkiä

Oletko aina kuvitellut, ettei huulipunat ole sinua varten? Ehkä et vain ole ikinä opetellut punan oikeaa käyttöä? Kauneusvinkit-sivusto selventää 14 tärkeää asiaa huulipunista – lue!

Huulipunan käyttö onnistuu leikiten, kunhan uhraat opettelulle tovin aikaa. Tutustu Kauneusvinkit-sivuston 14 elintärkeään huulipunan ystävän käyttöniksiin ja vältät meikkimokat ja huvittavat huulipunahampaat.

1. Tumma silmämeikki ja tumma huulimeikki eivät kuulu yhteen. Jos haluat maalata huulesi punaisiksi, pidä huoli että muu meikki on luonnollinen.

2. Haaveena pulleat huulet? Et tarvitse täytettä, jotta saisit huulesi näyttämään täyteläisimmiltä. Rajaa huulesi aavistuksen verran huulirajan ulkopuolelta, punaa huulesi ja lisää vähän kiiltoa huulten keskelle.

3. Huulipunan oikeaoppiseen levittämiseen ei ole olemassa sääntökirjaa. Jotkut tykkäävät levittää punaa siveltimellä, toiset suoraan puikosta, kun taas toiset käyttävät sormea apuna tuputellessaan väriä huuliinsa. Kaikki on sallittua, kunhan väri löytää oikean paikkansa!

4. Käytä huultenrajauskynää myös huulien pohjustuksessa. Huulipuna kestää paremmin ja pysyy paikallaan, jos värität huulesi lähes kokonaan rajauskynällä. Jos käytät hennon väristä huulipunaa, kokeile lähes nudea huultenrajauskynää. Kokeile nudea kynää myös huulikiillon kanssa, jotta kiilto pysyisi paremmin.

5. Valitse huultenrajauskynä aina huulipunan mukaan. Älä koskaan rajaa tummemmalla kuin mitä huulipuna on – ellet halua antaa itsestäsi mautonta kuvaa.

6. Huulipunan testaaminen huulille on epähygieenistä, jos huulipunaa ei ole puhdistettu. Sen sijaan voit testata väriä sormenpäähän. Sen väri on lähempänä huuliesi väriä kuin kämmenselässä.

7. Huulipuna pois lasista. Nuolaise huuliasi ennen kuin juot, niin vältät värin tarttumista lasiin. Kikka toimii!

8. Huulipuna hampaissa on todellinen tyylimoka. Onnistut pitämään punan oikeassa paikassa, kun huulipunan levityksen jälkeen pistät sormen suuhusi ja vedät sen pois. Ylimääräinen huulipuna tarttuu näin sormeesi, ei hampaisiisi.

9. Huulipuna toimii myös poskipunana. Levitä lempipunaasi meikkisienellä kevyesti taputellen poskipäille.

10. Aikuisen naisen tulisi suosia kermamaisia huulipunia. Huulet ohentuvat ikääntyessä, joten matat ja kiiltopunat tulisi jättää kaupanhyllylle. Valitse kermamaisia, hoitavia huulipunia ja pysyttele erossa liian tummista sävyistä.

11. Kaikki sävyt eivät sovi kaikille. Nyrkkisääntö on, että ihonväri määrittelee sävyt, joita huulillasi voit käyttää. Keltapohjaisilla ihoilla ruskeansävyiset huulipunat, kuten oranssi ja koralli näyttävät hyviltä. Punapohjaisten tulisi sen sijaan suosia luumuun taittuvia sävyjä.

12. Keltaiset hampaat voi naamioida sinisävyisellä huulipunalla. Luumu, pinkki ja violetti ovat sävyjä, jotka vaalentavat hampaiden väriä.

13. Korjaa katkennut huulipuna. Älä heitä katkennutta huulipunaa pois, vaan paina kevyesti nenäliinan avulla irronnut pala takaisin huulipunapuikon juureen. Huulipunamassa sulaa helposti, joten odota hetki ja laita huulipuna sitten jääkaappiin 30 minuutiksi.

14. Huulipunasta kiiltoa. Kun lempihuulipuna vetelee viimeisiään ja puikon pohjalta löytyy vain rippeet, kaiva siveltimen avulla loppu massa pois ja sekoita se vaseliiniin tai värittömään kiiltoon. Näin saat itsellesi uuden huulikiillon eikä mitään mene hukkaan.

Lähde: about.com

Lue myös:

    Uusimmat