Tiesitkö tätä? Ex-Salkkarit-näyttelijä Johanna Nurmimaa oli 14-vuotiaana Lumikin ääninäyttelijä

0:27
Katso videolta, miksi Nurmimaahan otettiin Arielin ääninäyttelemisen osalta äskettäin yhteyttä Yhdysvalloista.

Näyttelijä-laulaja Johanna Nurmimaa pitää Lumikin ääninäyttelijän kokemusta huimana.

Moni ei ehkä tiedä, että entinen Salatut elämät -näyttelijä Johanna Nurmimaa on ollut Lumikin ääninäyttelijänä 14-vuotiaana.

Lumikki-piirretty tuli Suomeen, ja siihen dubattiin Lumikin äänet. Minulla oli täysin kouluttamaton ääni, mutta värisevällä, pienellä äänellä lauloin, Nurmimaa kertoi MTV Uutisille.

Teini-ikäisestä Nurmimaasta kokemus oli huima.

– En osannut jännittääkään, vaan heittäydyin vain Disney-maailmaan ja lauloin sydämeni kyllyydestä. Matti Ranin oli siinä silloin myös mukana.

Nurmimaa tunnetaan niin ikään pienen merenneidon, Arielin, aivan ensimmäisenä suomalaisäänenä. Hän saa siitä edelleen palautetta.

– Lämmittää sydäntä, kun ihmiset tulevat sanomaan, että olen ainoa, oikea Ariel.

”Jokaisen ääni on ainutlaatuinen”

Viimeisien vuosien aikana Nurmimaa on halunnut viedä koulutetun laulajan oppejaan pidemmälle ja lähti tutkimaan, miten äänellä voi hoitaa itseään.

– Olen ohjannut ryhmiä, että he oppivat kuuntelemaan omaa äänivärähtelyään ja miten se hoitaa ja hieroo koko kehoa. Ettei olisi sitä kynnystä ja ajatusta, ettei osaa laulaa. Jokaisen ääni on ainutlaatuinen. Pidän työpajojen lisäksi muun muassa rumpuretriittejä nuotiolla. Uskon, että ääni energiana on yhä enemmän yksi tulevaisuuden hoitomuotoja.

Uran tärkeimpiä rooleja ovat ehdottomasti Nurmimaalle musiikkiteatterin roolit.

– Nuorena rakastin Sound of Music -elokuvaaja lauloin aina metsässä ja leikin olevani Julie Andrews. Olen sittemmin saanut näytellä Mariaa 4 eri produktiossa. Sen takia se oli ikimuistoista, että olin jo lapsena sisäistänyt koko sen maailman. My Fair Ladyn  Eliza, West Side Storyn  Maria - olen saanut tehdä valtavasti upeita musikaaleja ja myös operetteja, joita siihen aikaan Suomessa esitettiin. Konsertoin yhdessä Tamara Lundin ja Alexandru Ionitan kanssa. Tamara oli myös opettajani ja ”suojelijani”. Hän on jo edesmennyt, mutta olen hänelle yhä erittäin kiitollinen.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran joulukuussa 2022.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miksi Nurmimaahan otettiin Arielin ääninäyttelemisen osalta äskettäin yhteyttä Yhdysvalloista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja