Linda Wiklundin vaihto-oppilasvuosi Italiassa alkoi hyvin ahdistavasti – kotiin palasi kuitenkin aikuistunut ja rauhoittunut Linda

Linda Wiklund herkistyi kertoessaan, minkä asian on erityisesti halunnut lapsilleen opettaa 3:05
Linda Wiklund herkistyi kertoessaan, minkä asian on halunnut lapsilleen erityisesti opettaa.

Näyttelijä Linda Wiklund on aina unelmoinut näyttelijän urasta, mutta halusi ennen Teatterikorkeakoulua irtautua perheestään ja kokeilla siipiään yksin. Vaihto-oppilasvuodesta muodostui kuitenkin osittain negatiivisella tavalla ikimuistoinen kokemus.

Näyttelijä Linda Wiklund, 35, saa läheisiltään palautetta Putouksesta joka viikko. Hän on ohjelmassa mukana ensimmäistä kertaa.

– Anoppi soittaa joka tiistai ja kertoo hyvin kannustavan ja rakkaudellisen palautteen. Vanhempani katsovat aina lähetyksen livenä ja laittavat viestiä. Kotona Mikko (Nousiainen) katsoo aina lähetyksen ja on tietysti mukana koko viikon ja kuulee päänsärkyjäni milloin mistäkin. Työhän tämä on muiden joukossa, mutta halaavaa ja rakastavaa palautetta olen saanut, Wiklund kertoi MTV Uutisille.

Linda Wiklund aviomiehensä näyttelijä Mikko Nousiaisen kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yleisön, ja etenkin turkulaiset, valloittanut Wiklundin sketsihahmo Misu Läntine nauratti hänen aviomiestään Nousiaista todella paljon. Nousiainen olikin varsin murheellinen, kun Läntine putosi 4. helmikuuta.

– Viikoittain saan edelleen viestejä ihmisiltä ja videoita aikuisilta lapsistaan, jotka näyttelevät Misu Läntistä. Tavallaan putoaminen oli minulle yllätys. Ainahan tästä tosin joku putoaa. Se, mikä meitä (työryhmää) on viihdyttänyt, niin on aivan eri asia, kun sen vie ulkomaailmaan. Työryhmämme piti siitä ja oli tietysti murheellista, kun se tippui niin aikaisin.

Katso videolta, miten Misu Läntiseltä taittui Turun murre!

Sketsihahmo: Misu Läntine 2:40
Misu Läntine oli varsinainen viihdyttäjä!

Vaihto-oppilasvuosi Italiassa oli alkuun ahdistava kokemus

Wiklundilla ja Nousiaiselle on kaksi lasta: Mio, 3, ja Malin, 1. Äitiys on muuttanut Wiklundin täysin.

– Olen todella paljon itsevarmempi. Kun tulin äidiksi, niin vaivihkaa huomasin, että elämässä onkin paljon muutakin sisältöä kuin työt. Ne ovat olleet minulle tärkeässä roolissa. Olen 12-vuotiaasta harrastanut teatteria ja halunnut aina näyttelijäksi. Työhön tuli terve suhtautuminen, ja tajusin, että maailman tärkein tehtäväni on jossain muualla. Se tuottaa kapinaa ja vapautta, kun ei tarvitse olla niin otsa rypyssä.

Alla olevassa kuvassa Linda Wiklund on lastensa Malinin ja Mion kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Wiklund pääsi aikoinaan Teatterikorkeakouluun kolmannella yrittämällä. Se oli unelma, jota hän halusi aivan valtavasti.

– Putosin toisella hakukerralla viimeisestä vaiheesta ja ajattelin, että maailmani menee hukkaan ja tuhoutuu, jos en pääse sinne. Muistan loppuelämäni, kun kävin katsomassa nimeni listasta. Kokeet ovat niin pieni hetki, kun täytyy pystyä rauhoittamaan hermot, olemaan auki ja onnistua. Voit olla super hyvä näyttelijä, mutta mennä vain jostain syystä lukkoon siinä hetkessä.

Katso video: Putouksessa nähtiin kaikkien näyttelijöiden hylätyt hahmot. Linda Wiklund hylkäsi Pipariina-sketsihahmonsa.

Tulikokeessa näyttelijöiden hylätyt sketsihahmot 7:47
Linda Wiklundin kaksimielinen Pipariina-hahmo syntyi luontevasti joulun alla ja nauratti silloin työryhmää valtavasti.

Ennen Teatterikorkeakoulua Wiklund halusi lähteä kapinoivana teininä vaihto-oppilaaksi, irtautua perheestään ja muusta elämästään ja kokeilla siipiään yksin. Hänen äitinsä ei halunnut häntä päästää, muttei voinut tytärtään kieltääkään, jos tämä saisi hankittua reissurahat jostakin muualta.

– Menin puhelinmyyjäksi ja Kustavin kalatuville kesätöihin käärimään silakkarullia. Näin hankin 4 200 euroa. Sain myös stipendin, jolloin matkakassa jäi muutamasta satasesta kiinni. Siinä vanhempani laupeasti suostuivat tulemaan vastaan.

Vaihto-oppilasvuosi Italian Monzassa oli Wiklundin elämän käännekohta, koska hän oli aivan yksin ilman teatteria, perhettä, ystäviä ja omaa äidinkieltään. Kokemus ei kuitenkaan mennyt hyvin.

– Ensimmäinen perheeni syksystä jouluun oli varsin ahdistava kokemus. Sitä tunsi itsestä todella pieneksi, kun oli 17-vuotias, eikä osannut kieltä, eivätkä he osanneet englantia ja perheessä eläminen ei vain toiminut. Yksi perheenjäsenistä oli todella haastava ja ilmeisesti hakeutuikin myöhemmin hoitoon. Hän teki elämästäni perheessä aivan mahdotonta. Nopeasti opin näkemään, mitä omassa äidissäni ja perheessäni arvostan. Sitten sain vaihtaa perhettä.

Kun Wiklund palasi takaisin Suomeen, hänen äidistään tuntui kuin hän olisi saanut oman Lindansa takaisin.

– Olin aikuistunut ja rauhoittunut, Wiklund kertoi.

Putous MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat