Tiesitkö? Tästä syystä jotkut koirat seisovat etutassuillaan tarpeilla käydessään

Aina silloin tällöin kaduilla näkee koiria, jotka käyvät tarpeillaan etutassuillaan seisten. Tämä tapa on yleinen etenkin pienillä koirilla, mutta tiesitkö mistä syystä? 

Koiraihmiset tietävät, että koirien pissaamiseen liittyy hyvinkin erilaisia käyttäytymismalleja. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan koiran virtsaamiskäyttäytymiseen vaikuttaa hyvin paljon se, kuinka lähellä koira on kotoaan. 

Etenkin naaraiden käyttäytyminen muuttui tutkijoiden mukaan huomattavasti, kun koirat poistuivat pihapiiristään. Naaraskoirien todettiin nostavan jalkaa ja pyrkivän virtsaamaan mahdollisimman korkealle kotialueensa ulkopuolella. 

Koirat haluavat huijata toisia koiria 

Jalan nostamisen lisäksi osa koirista pyrkii pissaamaan jopa etutassuillaan seisten. Tähän on olemassa luonnollinen selitys. 

Tämä koira näyttää mallia etutassuilla seisomisesta. 

Newyorkilaisen eläinlääkäri Rachel Barrackin mukaan koirat merkitsevät virtsalla oman alueensa, ja eri koirilla on erilaisia tapoja tehdä se.

Etutassuilla seisominen on tyypillistä etenkin pienille koirille, jotka yrittävät vaikuttaa toisten koirien silmissä isompikokoisilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Pissaamalla korkealle ne luovat toisille koirille mielikuvan, että alueella asuu suurikokoinen koira, jolle ei kannata ryppyillä.

Jos siis näet etutassuilla seisovia koiria, tiedät, että ne eivät ole liittymässä sirkukseen, vaan yrittävät ainoastaan isotella. 

Video: Koirat ovat taitavampia kuin monet luulevat. 


Lähde: TheDodo

Lue myös:

    Uusimmat