Tiesitkö: Tästä ihmekasvista apua flunssaan ja matkapahoinvointiin

Aasiasta kotoisin oleva, vahvan makunsa ansiosta pääasiassa mausteena käytetty inkivääri on myös todellinen superkasvi, jolla voi parannella niin flunssaa kuin matkapahoinvointiakin.

Etenkin kiinalaisesta, intialaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä, sekä jouluisesta glögistä mausteena tuttua, voimakasmakuista inkivääriä käytetään myös monipuolisesti luontaislääkinnässä.

Inkiväärin tiedetään hillitsevän pahoinvointia ja oksentelua, siksi sitä käytetään lääkkeenä vatsaoireiden hoitoon ja pahoinvoinnin ehkäisyyn. Jauhettua inkivääriä käytetäänkin laajalti matkapahoinvointilääkkeenä merisaurautta vastaan. Suomessa inkiväärin käyttöä pahoinvointiin ei kuitenkaan suositella raskaana oleville naisille.

Inkivääri laajentaa myös ääreishiusverisuonia, lisää hikoilua, nopeuttaa nesteen postumista ja täten viilentää ihoa sekä kiihdyttää pintaverenkiertoa. Lämmin inkiväärijuoma auttaa lievittämään tukkoisuutta, sekä nopeuttaa syljen eritystä ja liman poistumista helpottaen nielemistä. Tämän ansiosta raastettu inkivääri kuumaan veteen lisättynä on tehokas apu flunssaoireiden hoitoon.

Lisäksi inkivääriuutteita on käytetty reumaattisten sairauksien yhteydessä lievittämään kipua ja edistämään nivelten notkeutta.

Lähde: Tohtori.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja