Mainos

Tiesitkö? Poliisi on haastanut kalifornialaisnuoria kiihdytyskisoihin kerran viikossa jo 23 vuoden ajan

Kalifornialaisen Santa Rosan kaupungin poliisi järjestää kerran viikossa erikoiselta kuulostavan tilaisuuden paikallisille lukioikäisille nuorille. Tapahtumassa nuoret pääsevät kisaamaan poliiseja ja poliisiautoja vastaan omilla autoillaan.

Idea sai alkunsa 23 vuotta sitten, kun poliisi mietti, mitä se tekisi laittomille katukisoille, joiden määrän oli havaittu nousevan. Sen sijaan, että poliisi olisi vain lisännyt valvontaa ja jakanut ankarampia rangaistuksia, se päätti tarjota nuorille hurjapäille turvallisemman mahdollisuuden oman auton suorituskyvyn testaamiseen. Se myös toimi, sillä laittomat katukisat alkoivat välittömästi menettää suosiotaan.

Top the Cops (suom. "päihitä kytät") -nimeä kantava tapahtuma on todennäköisesti yksi viihdyttävimmistä verodollareiden käyttötarkoituksista. Se järjestetään joka keskiviikko huhtikuusta elokuuhun Sonoman moottoriradalla.

– Maailmassa on niin paljon negatiivisuutta. Sitä on myös lainvalvojia kohtaan. Me haluamme saada aikaan jotain hyvää ja positiivista. Jotain, mikä on vaivan arvoista, tapahtuman perustaja ja entinen poliisi Kevin McKinnie kertoo videolla.

Lähde: Great Big Story

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.