Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Nämä ruoat eivät sovellu pakastamiseen

Shutterstock
Julkaistu 02.11.2013 13:08

Monet ruoat, kuten liha ja useat pastat, sopivat pakkaseen, mutta tiesitkö, että on ruokia, joita on turha kuvitellakaan pakastavansa?

Ruoat, joiden vesipitoisuus on suuri, eivät yleensä sovellu pakastamiseen. Katso, mitkä ruoat kannattaakin pitää pois pakastimesta.

Tuore selleri, lehtisalaatti ja kurkku

Nämä runsaasti vettä sisältävät vihannekset pakastuvat helposti, mutta jäähileiden sulaessa niistä tulee vettyneitä ja käyttökelvottomia.

Pehmeät juustot

Juustot, joiden vesipitoisuus on suuri – esimerkiksi raejuusto, ricotta sekä kermajuusto – menettävät kuohkean koostumuksensa pakastimessa.

Nestemäiset maitotuotteet

Joitain maitovalmisteita voi pakastaa, mutta piimä, viili ja jogurtti ovat esimerkkejä maitotuotteista, joiden koostumus muuttuu pakkasessa.

Kananmunat

Jos laitat kananmunat kuorineen pakkaseen, saattaa se aiheuttaa melkoisen terveysriskin. Pakastettuna kananmunien sisältämä neste laajenee ja saattaa rikkoa kuoren päästäen bakteerit sisään. Lämpötilan vaihtelut muutoinkin heikentävät munien säilyvyyttä.


(MTV3)

Lähde: Real Simple, Ruokatieto

Lisää aiheesta:

Vältä pakastusmokat! Näin käy, jos pakastat kananmuniaKokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"Miksi kurkku kääritään muoviin? Asiantuntija kertoo ja paljastaa, millaisia vaikutuksia pakkauksilla on vihannesten ravintoarvoihinTiesitkö? Juustoja voi pakastaa – kunhan muistat nämä seikat!Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttääTiesitkö? Näitä ruokia ei saisi koskaan pakastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?