Tiesitkö? Nämä ruoat eivät sovellu pakastamiseen

Monet ruoat, kuten liha ja useat pastat, sopivat pakkaseen, mutta tiesitkö, että on ruokia, joita on turha kuvitellakaan pakastavansa?

Ruoat, joiden vesipitoisuus on suuri, eivät yleensä sovellu pakastamiseen. Katso, mitkä ruoat kannattaakin pitää pois pakastimesta.

Tuore selleri, lehtisalaatti ja kurkku

Nämä runsaasti vettä sisältävät vihannekset pakastuvat helposti, mutta jäähileiden sulaessa niistä tulee vettyneitä ja käyttökelvottomia.

Pehmeät juustot

Juustot, joiden vesipitoisuus on suuri – esimerkiksi raejuusto, ricotta sekä kermajuusto – menettävät kuohkean koostumuksensa pakastimessa.

Nestemäiset maitotuotteet

Joitain maitovalmisteita voi pakastaa, mutta piimä, viili ja jogurtti ovat esimerkkejä maitotuotteista, joiden koostumus muuttuu pakkasessa.

Kananmunat

Jos laitat kananmunat kuorineen pakkaseen, saattaa se aiheuttaa melkoisen terveysriskin. Pakastettuna kananmunien sisältämä neste laajenee ja saattaa rikkoa kuoren päästäen bakteerit sisään. Lämpötilan vaihtelut muutoinkin heikentävät munien säilyvyyttä.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat