Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Nämä ruoat eivät sovellu pakastamiseen

Shutterstock
Julkaistu 02.11.2013 13:08

Monet ruoat, kuten liha ja useat pastat, sopivat pakkaseen, mutta tiesitkö, että on ruokia, joita on turha kuvitellakaan pakastavansa?

Ruoat, joiden vesipitoisuus on suuri, eivät yleensä sovellu pakastamiseen. Katso, mitkä ruoat kannattaakin pitää pois pakastimesta.

Tuore selleri, lehtisalaatti ja kurkku

Nämä runsaasti vettä sisältävät vihannekset pakastuvat helposti, mutta jäähileiden sulaessa niistä tulee vettyneitä ja käyttökelvottomia.

Pehmeät juustot

Juustot, joiden vesipitoisuus on suuri – esimerkiksi raejuusto, ricotta sekä kermajuusto – menettävät kuohkean koostumuksensa pakastimessa.

Nestemäiset maitotuotteet

Joitain maitovalmisteita voi pakastaa, mutta piimä, viili ja jogurtti ovat esimerkkejä maitotuotteista, joiden koostumus muuttuu pakkasessa.

Kananmunat

Jos laitat kananmunat kuorineen pakkaseen, saattaa se aiheuttaa melkoisen terveysriskin. Pakastettuna kananmunien sisältämä neste laajenee ja saattaa rikkoa kuoren päästäen bakteerit sisään. Lämpötilan vaihtelut muutoinkin heikentävät munien säilyvyyttä.


(MTV3)

Lähde: Real Simple, Ruokatieto

Lisää aiheesta:

Vältä pakastusmokat! Näin käy, jos pakastat kananmuniaKokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"Miksi kurkku kääritään muoviin? Asiantuntija kertoo ja paljastaa, millaisia vaikutuksia pakkauksilla on vihannesten ravintoarvoihinTiesitkö? Juustoja voi pakastaa – kunhan muistat nämä seikat!Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttääTiesitkö? Näitä ruokia ei saisi koskaan pakastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot